Ny statistik: It-lønninger steg 0,7 procent i 2010

Lønnen hos danske it-folk er steget med blot 0,7 procent det seneste år, viser ny lønstatistik fra fagforeningen Prosa. Det er den laveste stigning i mange år.

Det er slut med de glade dage, hvor alle arbejdsgivere råbte på it-folk og lønnen steg og steg. Faktisk er lønudviklingen det seneste år for medlemmerne i it-fagforeningen Prosa den sløjeste i meget lang tid. Det skriver Prosa.dk.

Ser man direkte på antallet af kroner, der trillede ind på kontoen hos it-folk i det private erhvervsliv, er lønnen steget med 2,8 procent fra januar 2010 til januar 2011. Men renser man tallene for lønstigning på grund af højere anciennitet, bliver stigningen kun på 0,7 procent. Det er et godt stykke under den generelle udvikling på arbejdsmarkedet, hvor lønstigningen samlet set var på 2,5 procent i det private erhvervsliv.

Prosa er i øjeblikket i konflikt med CSC, hvor parterne er uenige om lønniveauet i fremtiden. Prosa har tilbudt en lønnedgang på samlet set ti procent for næste overenskomst, mens CSC forlanger, at medarbejderne samlet set skal skæres med 30 procent, når forskellige goder og vilkår tages med i regnestykket.

Konflikten, der begyndte i februar, har foreløbigt ført til 120 lockoutede medarbejdere, en håndfuld strejkende, samt to overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

Hvor mange procent var din lønstigning i 2010? Skriv i debatten nedenfor

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere