Ny SSL-baseret løsning til pc-administration

Med en ny appliance bliver det muligt at administrere pc'er uden for virksomhedens firewall uden anvendelse af en vpn-forbindelse.

Med den øgede adgang til virksomhedens netværk fra pc'er uden for firewallen, bliver trusselsbilledet også mere alvorligt.

Derfor har LANDesk Software valgt at anvende en SSL-forbindelse, når den nye Management Gateway Appliance skal have fat i fjerntliggende pc'er. Ved at anvende SSL kan enheden få fat i de eksterne pc'er ? også selv om de skulle gemme sig bag en anden firewall. Havde LANDesk ikke valgt en SSL-løsning til kryptering af data, skulle pc'erne have værert koblet op via en vpn-forbindelse for at opnå en sikker kryptering af data.

Management Gateway Appliance kan anvendes til blandt andet inventory control, patchstyring, sikkerhedskonfigurering og kontrol af pc'er ? både inden og uden for firmaets firewall.

Fordelen er, ifølge LANDesk, at firmaet kan anvende den samme appliance ? med det samme interface ? til alle pc'er. Uanset hvor de befinder sig.

»Mobile medarbejdere, som arbejder uden for virksomhedens LAN, udgør en stor sikkerhedstrussel mod netværket, eftersom de traditionelle systemadministrationsløsninger kun kan administrere pc'er, som findes inden for firewall'en. Den nye Management Gateway Appliance gør det muligt for systemadministratoren at nå uden for firewall'en og administrere pc'erne over internettet. Systemer kan patches og sikkerhedspolicies kan distribueres, så virksomhedens mobile medarbejdere opfylder alle krav, inden de igen kobler sig op på virksomhedens lokalnet, « siger Thomas Dahlberg, som er ansvarlig for LANDesk i Norden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jacob Volstrup

Nu ved jeg ikke om jeg er den eneste læser af Version2 som egentlig godt kunne tænke mig en uddybning af teknikken bag?

Én ting er at skrive SSL og firewall en hel masse gange i en artikel, noget helt andet er rent faktisk at tilfredsstille de teknikhungrende læsere som jeg selv :-)

 • 0
 • 0
#2 Jan Keller Catalan

Hvad er en "appliance"? I skriver aflusning istedet for debugging, men lader appliance stå som om det er et universelt forståeligt begreb.

Sammenligning med en VPN ville også være på sin plads - hvilke ulemper er der med en VPN, som denne tingest ikke har?

Pressemeddelelser kan vi læse andetsteds.

 • 0
 • 0
#3 Kim Schulz

er det ikke snart ved at være 7-8år siden at det blev påvist at SSL ikke var specielt sikkert. Man-in-the-middle angreb kunne rimeligt let udføres og krypteringen kunne brydes. En søgning på google efter "webmitm" eller "ssl man in the middle attack" afslører tonsvis af artikler om dette.

 • 0
 • 0
#4 Jesper Stein Sandal

Mon ikke der er tale om en SSL VPN firewall? Det er i øvrigt en sikkerhedsmodel, som vi skriver mere om i magasinet, der udkommer på fredag.

Fordelen ved SSL VPN er, at brugeren kan kobles op via almindelig browsersikkerhed i stedet for at skulle opsætte en decideret VPN, selvom slutresultatet bliver det samme.

Sikkerheden ved SSL afhænger vist hovedsageligt af, hvor stærk en kryptering man vælger.

En appliance er tidens nye buzzword for en computer + én eller flere applikationer, der leveres i en samlet kasse med et minimum af opsætning. Ligesom en vaskemaskine er det et stykke hardware, der opfylder en konkret specialiseret funktion. Men som med alle buzzwords har de det med at have forskellige definitioner. :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere