Ny SSD til serverne: Overfør 4,8 gigabyte pr. sekund

Western Digital kan nu fremvise det første SSD-drev, som understøtter SAS 12 gigabit-standarden. Den gør det muligt at overføre en komplet dvd på ét sekund.

SSD-drev er på vej til at blive dobbelt så hurtige og ikke mindst udvide flaskehalsen for de flash-baserede lagermedier i datacentre. Hitachis tidligere harddiskafdeling, HGST, som nu er ejet af Western Digital, har nemlig demonstreret, at SAS 12 gigabit fungerer i praksis med selskabets nye SSD-drev. Det oplyser HGST i en pressemeddelelse.

I dag anvender mange storagesystemer SAS 6,0 gigabit/s til at tilkoble harddiske og SSD-drev. Storagebranchen er imidlertid godt på vej med SAS 12 gigabit/s, og nu har HGST altså demonstreret, at selskabet SSD-drev fungerer sammen med storagecontrollere fra andre leverandører.

Ligesom med SAS 6,0 er det muligt at have to porte på samme drev, så man i teorien får dobbelt så stor båndbredde til og fra drevet. Med SAS 12 vil det dermed være muligt at overføre 4,8 gigabyte pr. sekund.

Det er interessant for mange storagemiljøer, hvor den spirende brug af SSD-drev har sat yderligere fokus på den begrænsede båndbredde mellem selve storagesystemet, netværket og serveren. Det har blandt andet skabt et marked for SSD-drev, som bruger PCI Express-bussen i stedet for traditionelle diskgrænseflader.

Den teknologi er dog begrænset til cache-lignende anvendelsesområder, mens SAS 12 vil kunne bruges til at forbedre båndbredden i flere typer storagescenarier.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Hansen

"Ligesom med SAS 6,0 er det muligt at have to porte på samme drev, så man i teorien får dobbelt så stor båndbredde til og fra drevet. Med SAS 12 vil det dermed være muligt at overføre 4,8 gigabyte pr. sekund."

Altså: 12 gigabit/s gange 2, det må blive 24 gigabit/s. Hvordan bliver det til 4,8 gigabyte/s? Er der nu pludselig kun (24 gigabit/s) / (4,8 gigabyte/s) = 5 bits pr. byte?

Jeg ved godt, at antallet af bits i en "byte" kan afhænge af arkitekturen, men plejer man ikke normalt at regne med 8 bits/byte? ("The de facto standard of eight bits" – http://en.wikipedia.org/wiki/Byte).

  • 0
  • 0
Martin Rasmussen

Det er 4 kanaler der er linket sammen... Historien kom ud sen onsdag aften, sidste uge, og siden den dag, har stort set samtlige uden logisk sans, bare taget disse 4.8GB/sec der er nævnt.. Også selvom det er ret tydeligt for enhver at det er 1.2GB/sec pr SAS3 enhed, og samlet 4.8GB/sec pr 8087/8088 kanal.

Utroligt denne fejl ikke snart bliver rettet.. er jo ikke just raketvidenskab at der er forskel på en enkel kanal vs en samling af kanaler.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere