Ny SSD-serie fra Intel får 30 gange længere levetid

16. september 2011 kl. 11:351
Den nye SSD-serie 710 til enterprisebrug vil holde 30 gange længere end X25-E-diskene, lover Intel.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Intel har lanceret en ny serie af Solid State-diske til professionel brug. 710-serien skal erstatte Intels X-25 Extreme-serie og også gerne skubbe traditionelle harddiske af pinden i serverrummet. De nye diske kommer nemlig i størrelserne 100, 200 og 300 gigabyte mod forgængerens grænse på 64 gigabyte lagerplads.

Fokus denne gang har været på at sikre en længere levetid. Faktisk vil en 710-disk holde 30 gange længere end forgængeren, lovede Intel, da nyheden blev præsenteret på konferencen Intel Developer Forum i San Francisco. Det skriver PCpro.co.uk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rent teknologisk skifter Intel fra Single-level Cell (SLC) til Multi-level Cell (MLC), som er kendt for at være billigere og tillade større drev, men indtil nu ikke har været lige så hurtigt som SLC. Det problem har Intel løst, lyder det, og hastigheden for 710-diskene er da også på højde med X25-E. Der kan skrives med 2.700 I/O-operationer i sekundet (IOPS), og læses med 38.500 IOPS, målt i blokke på 4 kilobyte. En traditionel harddisk har til sammenligning en IOPS-score, der skal måles i hundreder.

Den nye SSD-serie får også indbygget krypteringsfunktion og beskyttelse mod strømudfald.

Prisen på de nye 710-diske går fra 3.500 til 10.000 kroner - vel at mærke i USA, og hvis man køber 1.000 styk ad gangen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. september 2011 kl. 12:15

Jeg har en lille 60 GB SSD i min bærbare og jeg kunne ikke forestille mig at gå tilbage til traditionelle diske og jeg har også en 40 GB SSD i drift som har kørt i 2 år på en intern linux server som jeg bruger til forskelle trivielle opgaver hvor den jævnligt fyrer scripts af mod de servere jeg administrerer. Begge diske har kørt upåklageligt. Med de nye størrelser i nævner her så er jeg sikker på at de på serversiden vil erstatte de traditionelle diske, men de skal lidt mere ned i pris og det er jeg sikker på de også kommer..på en bærbar er de uvurderlige for de er langt mere tolerante overfor den belastning der er på sådan en dingenot... mvh Peter ZXNET.DK