Det er efterhånden ved at opstå et marked af smartphones for de sikkerhedsbevidste brugere med Blackphone som et af de mere kendte eksempler.
Nu er telefonen på vej, der ikke blot hævder at sikre brugeren mod hackerangreb. Den er også sikret over for fysisk skade.
Turing Phone er lavet af såkaldt liquidmorpheum, der er ny i smartphone-sammenhæng, og som ifølge producenten er en amorf metal-legering, der er stærkere end både titanium og stål.
Det gør telefonen aldeles slidstærk og samtidig også vandtæt, da alle de interne komponenter er et påført nano-lag.
Telefonen er baseret på Android-styresystemet og det ‘hackersikre’ element kommer i spil i form af en såkaldt Turing Imitation Key, der er en privat nøgle til kryptering, som producenten har bygget direkte ind i hardwaren i stedet for at gå via tredjeparter og derfor angiveligt skulle være sikrere end alternativerne.
»Sikker kommunikation - i form af udbytning og distribution af nøgler - sker offline, end-to-end. Der er ingen brug for en tredjeparts server til at håndtere nøglerne, hvilket gør kommunikationen meget mere skudsikker,« siger adm. direktør for Turing Robotics Industries, Syl Chao, til teknologimediet Tech Republic.
Ikke nok at roote Turing Phone
Hvor sikker telefonen viser sig at være i praksis, er svært at sige, da den er bygget oven på Android i version 5.1 Lollipop. Dette er ikke længere den nyeste version, siden 6.0 Marshmallow blev introduceret i november. Det er uvist, hvorvidt man vil være i stand til at opgradere firmwaren og i så fald, hvor lang tid der vil gå efter Google’s officielle opdateringer, før Turing Phone vil have en opdatering klar.
Samtidig har man stadig adgang til Google Play-tjenesterne og alle de apps, som man kan downloade og som potentielt kan udgøre en sikkerhedsrisiko.
Sålænge kommunikationen foregår krypteret med Turing Phonens private nøgler, vil den dog være relativt sikker ifølge Chao, der dog indrømmer, at en hacker vil kunne roote telefonen. Dette vil dog ikke i første omgang gøre vedkommende i stand til at få den private nøgle ud, da den er opbevaret separat i hardwaren ifølge direktøren.
På sigt er det planen, at Turing Phone skal overgå til selskabets eget styresystem Turing OS.
Turing Phone står til at koste omkring 4.200 kr. for den billigste version med 16 GB hukommelse. En ny feature gør det dog muligt at gemme filerne på andre brugeres Turing-phones - en slags peer-to-peer cloud - i stedet for ens egen enhed.
Producenten Turing Robotics Industries kalder det ‘wind computing’, som gør en i stand til at dele filer op i tusinder af små stykker og distribuere den på en masse forskellige enheder, hvor kun den oprindelige ejer har adgang til data.
I fremtiden vil samme teknologi endda kunne lade de tusindvis af brugere deles om processorkraften.
Telefonen skulle egentlig udkomme her i december, men er blevet udskudt til første kvartal af 2016.