Ny smagsvariant: Android Jelly Bean 4.2 lader flere dele den samme tablet

Illustration: Android Logo
Android 4.2 byder på opdateringer til både tablets og telefoner, men den beholder kodenavnet 'Jelly Bean'.

Især tablet-brugere kan se frem til forbedringer, hvis deres Android-tablet får den kommende Android 4.2, som Google er på vej med. Det skriver Ars Technica.

Den nyeste udgave af Android er version 4.1, som også er kendt under navnet 'Jelly Bean'. Da der ikke er tale om gennemgribende ændringer i version 4.2, beholder den det samme kodenavn.

Der er dog flere nye smagsvarianter i posen med Jelly Beans i version 4.2. Eksempelvis kan flere brugere nu dele en tablet ved at logge på med deres egen profil. Præcis hvilke muligheder brugerne får for at dele købte applikationer er dog uklart på nuværende tidspunkt, skriver Ars Technica.

Google har også ændret måden, hvorpå Android håndterer notifikationer, og en lettere mulighed for at ændre indstillinger som lysstyrke og wifi bliver nu en del af Androids standardbrugerflade.

Opdateret grænseflade til større tablets

Tablet-brugerne vil også få en ny brugerflade, som skulle være opdateret til større tablets.

På mobiltelefoner vil de brugere, som i dag har brug for at installere applikationer fra andre steder end Googles egen appbutik Google Play, få mulighed for at gøre det mere sikkert ved at lade Google scanne de såkaldte side loadede applikationer, før de bliver installeret.

Det vil være et ekstra værn mod ondsindede applikationer, som eksempelvis udgiver sig for at være populære applikationer, som kan hentes billigt eller gratis fra alternative markeder, men indeholder malware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Venligst Slet Min Bruger

Jeg tænker primært én ting omkring 4.2: Det må være skræmmende for konkurrenterne, at Google kun behøver en .1 release, for noget så omfattende i OS'et (UI, rettigheder, resourcer osv.).

Det er bare et nummer. Jeg tror de er pænt ligeglade rundt omkring, om der står 4.1, 5.0, 8.0 eller 124.0. Der er vel heller ingen, der er imponerende over, at Chrome er nået til version 22?

 • 5
 • 8
#5 Svend Eriksen

Jeg tænker primært én ting omkring 4.2: Det må være skræmmende for konkurrenterne, at Google kun behøver en .1 release, for noget så omfattende i OS'et (UI, rettigheder, resourcer osv.).

Hvis resten af OS'et ligner den version af Android jeg har prøvet på Samsung Galaxy tab 10.1, så tror jeg ikke de er ret skræmte. Der er flere .1 opdateringer forude før det kommer op på niveau af iPad. Og jeg er på ingen måde fan af Apple.

 • 1
 • 9
#6 Casper Bang

WP8 har så vidt jeg kan læse en "Guest account", og derfra er der vist ikke langt. Og iOS bygger på MacOS - mon ikke også det kan gøres relativt nemt hvis de ville?

Sikkert, men det har vi stadig til gode at se. Faktum er bare, at Google som den første, og uden den store fanfare midt imellem større releases, har implementeret support for dette i tablets du kan købe her og nu. :)

Det er bare et nummer. Jeg tror de er pænt ligeglade rundt omkring, om der står 4.1, 5.0, 8.0 eller 124.0. Der er vel heller ingen, der er imponerende over, at Chrome er nået til version 22?

Du fejltolker, det er naturligvis ikke tallet der er interesant - det er dét faktum, at funktionen kommer som en mindre opdatering til Jelly Bean, blot 3-4 måneder efter. Hvor mange gange ville du ikke høre Apple bruge ordene "magic", "amazing" og "awesome" omkring en sådan feature, når den præsenteres til 5000 savlende diciple?

Jeg tænker lige viddere... det kunne måske tyde på, at det blot er en nødvendig funktion mod Google's egentlige mål; total afkolbing af hardware og brugerkonti via skyen. Log ind på enhver enhed, og du har automatisk adgang til alle dine ting.

Man undrer sig over, hvorfor iOS ikke har haft dette for længst? Det skyldes sikkert både teknologi og politik: Apple er kendt for at skære helt ind til benet både mht. hardware og software, så hvis det ikke er strengt nødvendigt eller hvis det påvirker responstid, så er det uinteresant. For det andet, så er Apple jo nok ikke synderligt intereseret i at folk begynder at dele deres iPad's, de vil meget hellere have at folk køber deres egen personlige.

 • 15
 • 2
#8 Venligst Slet Min Bruger
 • 5
 • 2
#10 Nikolaj Brinch Jørgensen

Sikkert, men det har vi stadig til gode at se. Faktum er bare, at Google som den første, og uden den store fanfare midt imellem større releases, har implementeret support for dette i tablets du kan købe her og nu. :)

Hvis man kun tillader en bruger pr. tablet, så kan man sælge flere tablets. Det er mere smart for leverandøren i mine øjne. iPad sælger jo så meget bedre end nogen anden konkurrents tablets. Så hvorfor skulle de lave det om. Hvis de blev presset, ville de nok lave det om, men så længe andre leger catch'up, så er der vel ingen grund til det. At Google lancere dette i Android ser jeg mere som et forsøg på at presse features ind, som kan betyde noget for salget af Android baserede tablets, som jo har noget vej i at matche iPad. Jeg tvivler på at denne feature rykker alvorligt ved det. Antallet af dedikerede apps, og dataintegration med resten af IT-investeringen er nok mere væsentlige parametre?

 • 1
 • 4
#11 Nikolaj Brinch Jørgensen

Seriøst? Hvad har du da oplevet der får dig til at mene det? Og hvilke features på iPad mener du er så langt fremme i forhold til Android 4.x?

iPad og iPhone integrere seamlessly med Mac computere, så der er et super system, hvis man vælger den vej. Det samme kan vel siges om MS Windows 8, Phone, Tablet. Android er begrænset til telefon og tablet, indtil Google for nogen som helst betydning på OS fronten (om det bliver webbaseret eller noget andet). Dertil kommer vel at de Android enheder der springer frem, hele tiden forsøger at nå den lige nu tilstedeværende iPad på markedet, bortset fra antallet af dedikerede Apps til Android tablet er en del mindre. Jeg ved ikke konkret hvad Android kan af Airplay integration og den slags, men her kan iPad/iPhone/Mac en hel del, jeg ved heller ikke hvad MS kan på den front?

 • 1
 • 7
#13 Nikolaj Brinch Jørgensen

Android har lige fået support for standarden Miracast, som efter sigende skulle være airplay på speed. Der er naturligvis ikke mange enheder ude som kan dette endnu, men for mange nye handler det bare om en softwareopdatering.

Super! Men med manglende enheder er der nok noget vej. Vi bruger hovedsageligt Macs på arbejde og til præsentationer f.eks. er det jo lækkert (og billigt) bare at have en AppleTV tilsluttet projektoren i loftet, så kan alle trådløst smide deres præsentation afsted til den. Men AirParrot er Airplay endnu mere på speed. Desuden er det jo klart, at i hjemmet (med et par AppleTV's og noget Airport Express), så er alt media trådløst og funker i det rum man er i (no need for expensive Sonos!).

 • 0
 • 6
#14 Jakob Damkjær

Tablets er personlige dimser... flerbruger dimser er idioti på dimser med så begrænset lagerplads.

selvfølgelig kan man oprette flere mapper i /usr men da apps er knyttet til bruger kontoer der er knyttet til kryptografiske certifikater (ihvertfalf på mobil OSer med en fornuftig sikkerhedspolitik).

Samme gælder for alt indehold (video og musik der er lovligt anskaffet)...

Så alt userspace skal kopieres i to eksemplare => mindre diskplads.

Desuden vil OSer med en remote erase funktionalitet være baseret på heldisk kryptering basseret på certifikater... så for at bibeholde en "sikker" sikkerhedspolitik (hvor man kan gøre enhedden blokeret ved at slette rodcertifikatet) skulle dele det certifikat mellem brugerene... noget der lidt strider imod en sikker (uden airquotes) sikkerhedspolitik.

Sikke en fin funktion... mindre sikker mindre plads... totalt win... husk at købe den med størst lagerplads... og betale dobbelt for ALLE fælles apps...

Fordelene ved bare at dele samme dims uden seperate brugerkontoer er klart i mindretal...

Det er ikke fordi de mobil OSer der ikke har flerbruger kapacitet ikke kunne få det det er fordi det er en usecase der er mikroskopisk og gør dimserne dårligere fordi den begrænsede plads ikke er stor nok til at dele eller er der nogen der skal ha admin konto (en af de mest ondsvage ting ved almindelige desktop OS) eller er det helt ok at du ikke kan modtage flere mails fordi din søn/datter har taget 2000 screenshots af deres smølfeby ?

eller hvordan vil din arbejdsgiver sende en kill ordre til din tablet hvis den er logget ind som din hustru ? eller skal den være logget ind som flere samtidigt ? (noget der sikkert vil gøre mirakler ved latency, noget der slet ikke er vigtigt ved et touch interface)...

 • 1
 • 13
#15 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jakob, det er altså ikke helt rigtigt. Min, dvs. vores, iPad benytter hele familien. Ungerne bruger den til spil og film, og min kone og eg bruger den desuden til alt muligt andet, bla. mails. Brugeren der logger ind, behøver ikke være tilknyttet AppStore/Apple personligt, det kan ske med den konto man nu som familie har valgt (nøjagtigt som det er muligt med iCloud - altså sin egen konto til iCloud, en fælles til resten). På den måde kan man så have sit egen egen opsætning af Mail osv. (som man kan på en Mac eller WIndows computer), men stadigt benytte de samme apps (det er jo sådan en konto flere devices virker i forvejen). Det vil være en fordel at ungerne kan logge ind o g spille spil og se film, men ikke kan komme til mail, billeder osv. Ligeledes kan det ved jule-/fødselsdagstid være en god idé at man ikke ved et uheld ser hinandens mail. iPad har jo den fantastiske feature at den åbner mail der hvor man forlod den, og med den mail åben i reading pane, som var åben. Jeg ville sætte pris på multibrugerfunktionen på iPad (dog ikke iPhone, den er personlig, her er jeg enig i personlighedsbetragtningen), da iPad i hvert fald i vores familie (og flere sikkert og vist), benyttes af alle medlemmer i familien.

At du ikke har brug for det, er fint for dig, men det gør altså ikke at, der ikke er andre på planeten der ikke har brug for det. Det gør heller ikke, at flertallet af tabletbrugere ikke har behov for det. Både Android og Windows 8 til tablet har denne funktionalitet, så mon ikke der er lavet nogle analyser, der viser, at denne feature var vigtigt nok til at komme ud, også med højere prioritet end andre features?

Din argumentation om dobbelt op på apps, og certifikater holder ikke. Desuden er det nok fornuftigt at forsøge at skille en arbejdsrelateret iPad, fra en personligt ejet iPad til familiebrug. Den sidste mængde er nok overvejende den største, og den tror jeg ikke arbejdsgivere skal sende kill til. Den første skal din kone slet ikke logge ind på, og her ville en konto (a la admin) der kunne forhindre dagligdagsbrugeren i at oprette flere konti på enheden, hjælpe med til at sørge for at der ikke er logget andre end dagligdagsbrugeren ind.

Kræves der overhovedet et AppleId for at benytte en iPad? Jeg ved der gør for at kontakte AppStore mv. Men kan den ikke blot startes når man modtager den, og så kan man bruge den? Så er den vel temmelig certifikatløs. I gamle dage skulle den aktiveres med iTunes, men det er vel ikke nødvendigt mere?

 • 4
 • 1
#17 Martin Kofoed

Tablets er personlige dimser... flerbruger dimser er idioti på dimser med så begrænset lagerplads.

Lad mig gætte .. Du er enlig?

Hos os er den alt andet end personlig, og jeg ville ønske, at jeg kunne lave en profil til hvert familiemedlem. Ingen grund til at konen skal kunne gætte ud fra browserhistorikken, at hun får en penispumpe i julegave ... ;)

 • 11
 • 0
#22 Martin Kofoed

Nu har jeg kørt 4.2 på min Nexus7 i nogle timer, og jeg må sige, at deling af tavlen ER en killer feature her i hytten. Ungerne tager dimsen, klikker på deres foto, bliver ansigtsgenkendt og låst ind på deres helt egen grænseflade, som de så kan f*cke lige så vildt op, de har lyst til. WIN for mig. :-)

Jeg tror, at Apple kommer til at kopiere denne her ...

 • 4
 • 0
#23 Kevin Johansen

Amen, jeg ville sgu netop på baggrund af brugsmønsteret som familie også ønske der var forskellige bruger login. Både så ungernes ravage er isoleret, men også fordi jeg bare ikke gider åbne en browser op på diverse shopping sites :D

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere