Ny Skat-løsning sparer bilforhandlere for turen til motorkontoret

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Ny digital løsning på skat.dk vil kunne benyttes ved ca. 40.000 omregistreringer om året.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er klar med et initiativ, der vil gøre det lettere for virksomheder at omregistrere køretøjer, hvis ikke bilen skal have nye nummerplader. Det skriver Skatteministeriet i en mail til Bil Magasinet, som omtaler nyheden.

I dag er det f.eks. et problem, når en bilforhandler sælger en bil til en anden bilforhandler. Her skal virksomhederne nemlig en tur forbi enten Skats motorkontor eller en nummerpladeoperatør. Men nu åbner skatteministeren altså endelig op for en digital løsning, så virksomhederne kan sidde hjemme på kontoret og klare omregistreringen direkte på skat.dk.

»Ved at åbne for, at virksomheder kan omregistrere deres køretøjer med nogle få klik, kommer virksomhederne til at spare både tid og bøvl. Det er ikke nogen stor revolution, men det er et skridt i den rigtige retning,« siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Allerede i dag er det som sagt muligt for privatpersoner at omregistrere køretøjer på skat.dk. Det kræver dog en tilretning af Køretøjsregistret at give erhvervsdrivende samme mulighed. Det forventes, at de nødvendige ændringer kan være på plads til den 1. juli 2017.

Skatteministeriet vurderer, at den digitale løsning på skat.dk vil kunne benyttes ved ca. 40.000 omregistreringer om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads ss

Udover de ikke har reg afgift, så virker systemet til at være simplere bygget op og derved langt billigere

http://bilmagasinet.dk/frigear/klumme-saa-nemt-haandteres-bil-registreri...

"En nummerplade i Sverige koster 90 svenske kroner, og mister man én, eller bliver den for slidt, bestiller man blot en ny på nettet. Måske nogen en dag vil forklare mig hvorfor et sæt nummerplader i Danmark koster 1.180 kr., er det hjernekirurger der stanser dem ud i titanium?"

"Transportstyrelsen i Sverige har en meget velfungerende hjemmeside, og de har også en app som er enhver bilelskers drøm: I app’en har du en oversigt over dine registreringsnumre hvor man, udover at kunne hente alle oplysninger frem på både sine egne OG andre køretøjer, kan vælge at ”avställa” eller ”påställa” bilerne. Det er i bund og grund det samme som af afmelde en bil i Danmark, blot uden besværet med at skulle hive pladerne af.

Af- og påmelding sker øjeblikkeligt, og bliver kvitteret med enten en regning eller en kreditnota på hhv. forsikring og vejskat, som er det svenske begreb for vægtafgift/grøn ejerafgift.

Når en bil er afmeldt, er den stadig forsikret for brand og tyveri, men den må ikke køres udover korte afstande til værksted eller synshal. Det gør livet som bilentusiast så meget nemmere da hele bilparken kan være registreret og forsikret på samme tid selvom man kun aktivt bruger én eller to. I øvrigt koster en moderne Ferrari omkring 1.500 danske kroner i forsikring om året når den ikke køres aktivt. Af- og påmelding kan gøres så ofte man vil, og det koster intet."

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere