Ny sårbarhed i IE6 truer en femtedel af danskerne

Internet Explorer 6 er ramt af et nyt, upatchet sikkerhedshul. En femtedel af danskerne surfer stadig med den aldrende browser.

En ActiveX-komponent, der automatisk hentes ned og kan overtage kontrollen med computeren. Brugerne af Internet Explorer 6 har fået en ny sårbarhed at bekymre sig om, og Microsoft har ikke meldt ud, hvornår hullet bliver lappet med en patch.

Det meddeler sikkerhedsfirmaet Symantec, ifølge Infoworld.com.

Sårbarheden er kritisk for IE6, fordi denne browser tillader ActiveX-komponenten at blive hentet ned og startet uden brugerens tilladelse. I IE7 har man mulighed for at takke nej, når browseren bliver udsat for et angreb.

I Danmark bliver 22 procent af de danske internetsider vist med Internet Explorer 6, ifølge den seneste statistik fra Foreningen af Danske Internetmedier (FDIM).

Det dækker over dem, der ikke har tænkt over at opgradere eller ikke gider at besvære sig. Men en mindre del kan også være forhindret i at opgradere til IE7, hvis de på en arbejdsplads stadig kører Windows 2000. Internet Explorer 7 findes nemlig ikke til dette styresystem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere