Da Windows Vista kom på gaden, jublede pc-producenterne, mens kunderne jamrede over de øgede krav til hardware. Med Windows 7 bliver det anderledes, har Microsoft lovet, og forsøg har vist, at der er noget om snakken.
I bedste limbo-stil har en person, der kalder sig Hackerman1, forsøgt sig med det kommende styresystem på ældre og ældre computere. Først da han forsøgte at køre Windows 7 med 64 megabyte RAM, måtte Windows 7 bide i græsset og melde pas. Det refererer PCworld.com fra webforummet The Windows Club.
Vinderen af hardware-limboen blev dermed et godt gammelt setup med en Pentium II-processor på 266 megahertz, 96 megabyte RAM og et grafikkort med fire megabyte RAM. Altså en computer, der var hot for omkring 11 år siden.
Hackerman1 dokumenterer forsøgene med skærmbilleder, men skriver ikke noget om, hvor hurtigt computeren kører med Windows 7. Det er der til gengæld andre medlemmer, der har gjort, og tallene viser, at det er en tidskrævende hobby at eksperimentere med nye styresystemer på gammel hardware.
En installation på en computer med en Pentium III-processor på 333 megahertz og 128 megabyte RAM tog således 17 timer at gennemføre, fordi der skulle en del fiksfakseri til undervejs. Boot-tiden efter installationen var på 17 minutter rent.
Andre skriver, at selvom alting kører ret langsomt på disse oldnordiske maskiner, så er det muligt for dem at køre for eksempel Microsoft Word og lignende uden problemer.
Vista gav Microsoft et netbook-problem
Normalt vil en installation af Windows 7 ikke kunne gennemføres, med mindre der er 512 megabyte RAM til rådighed. Ifølge de råd, der bliver givet i diskussionsforummet, er det derfor nemmere at opgradere fra Windows XP til Windows 7, når det gælder gamle, svagelige computere.
Hardwarekravene til Windows 7 har været genstand for megen opmærksomhed, fordi Microsoft blev taget godt og grundigt på sengen af netbook-bølgen. Windows Vista er nemlig for tungt til at køre fornuftigt på de små, skrabede computere, der typisk har en Atom-processor og én gigabyte RAM, og Microsoft måtte derfor trække Windows XP af stalden igen.
Windows 7 er slankere og hurtigere end Vista, og dermed er problemet løst, lød det fra Microsoft, da det nye styresystem blev præsenteret, så nu kan Windows XP endeligt blive udfaset.
Der er en gratis Release Candidate af Windows 7 ude i øjeblikket, mens den endelige lancering sker den 22. oktober.