Ny rekord: Android-netbook til 400 kroner

En kinesisk producent tilbyder nu en fuld mini-computer med ARM-processor til kun 400 kroner. Den kan fås med enten Android eller Windows CE, men kan også køre andre slags Linux.

Den vil måske ikke imponere vennerne, når I sammenligner netbooks. Til gengæld er den så billig, at du kan købe en hel stabel og stadig have penge til overs, sammenlignet med andre netbooks på markedet.

Til kun 400 kroner i en gros-pris formår det kinesiske firma Menq at producere en lille computer, der kan køre Android, Windows CE og andre styresystemer til ARM-platformen, så længe de ikke har ekstravagante hardwarekrav.

Computeren kommer nemlig kun med 128 megabyte RAM og 2 gigabyte fast hukommelse, ifølge Allaboutlinux.org, men kan opgraderes med op til 32 gigabyte plads ved at stikke et SD-kort i maskinen. Processoren er fra Samsung og på enten 433 eller 500 megahertz, og skærmen får plads til 800 x 480 pixel på syv tommer.

Det er tilsammen nok til at vise Youtube-videoer, browse og kommunikere via Skype, lover producenten, der dog ikke har meget styr på salgskanalerne, for det er stadig lidt af et mysterium, hvor man kan få lov at købe sådan en maskine.

Navnet er EasyPC E790, og Menq har også andre små og skrabede computere på hylderne.

Se en videoanmeldelse af den billige computer via fanebladet 'eksterne links'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Nicholas Colding

Jeg syntes at høre manden sige “Her i København...” Men under alle omstændigheder vil jeg sgu gerne betale 400 kr for at se flere videoer med den her fyr :)

Selve computeren er vel egentlig bare en stor mobil telefon, processor og lagerplads taget i betragtning. Wifi og farveskærm til de penge + antageligt en pirat version af Windows CE, er ikke dårligt. Men i en dansk butik vil den nok komme over 800 kr - dansk tastatur. Vil I give det? Gad vide hvor mange gange man kan åbne og lukke den maskine, før forbindelsen ryger til skærmen. Grafikchippen opfører sig som om der mangler de rette drivere...

Men i hænderne på den rette nød, så må det bestemt være årets gaveide!

VH Nicholas

 • 0
 • 0
Lars Lundin

Billedets skærmbillede ligner meget et default Windows (XP?) skrivebord, dets undertekst nævner de 400 DKK.

Betyder det at prisen på 400DKK inkluderer en licens til et Windows styresystem?

Og hvad er prisen i så fald med Android?

 • 0
 • 0
Mads Asbjørn

Nej, den er udstyret med en ARM processer, og den processertype understøtter XP ikke. Ud over dette, så tvivler jeg på at man (nogensinde) kan lave en computer til 400 kr. hvis man samtidig skal betale MS gebyret.

Mon ikke den kommer med Linux til den pris :) Skærmbilledet er sikkert lavet af en grafiker som ikke ved bedre...

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

Den er langt svagere end de smartbook prototyper, der blev vist i foråret. EasyPC er godt nok en del billigere, end de forventede smartbooks med Tegra, Snapdragon, Armada osv, som har langt mere regnekraft. 800x480 er også lidt i underkanten for min smag. Generelt synes jeg, at skærmen bør fylde hele bredden af en bærbar PC (pånær en meget smal bort), så med den skærmstørrelse kunne de godt have lavet en mindre maskine.

Men som alternativ til slet ingen computer, er den da fin.

Hvad prisen angår, så er de 80$ engrospris, så en evt. detailsalgspris vil ligge en del højere, specielt når moms indregnes. Med mindre f.eks. Aldi køber et større parti og sælger det som slagtilbud.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere