Ny rapport: Det tjente de it-kriminelle penge på i 2017

Illustration: Virrage Images/Bigstock
En ny rapport viser, at kryptomining er et stigende problem, mens ransomware også fortsætter med at være et problem for en masse organisationer.

Ransomware og malwertising rammer fortsat organisationer over hele kloden, mens malware til krypto-mining er stødt stigende.

Det er konklusionen i en ny rapport fra it-sikkerhedsvirksomheden Check Point, der illustrerer, hvad it-kriminelle har tjent penge på i andet halvår af 2017.

Hver femte organisation har oplevet krypto-mining, hvilket gør denne type kriminalitet stigende - som bekendt er det en specifik type malware som kaprer computerens CPU eller GPU og bruger op til 65 pct. af processorkraften.

Rapporten viser også andre udviklinger inden for cybercrime.

Der bliver i dag brugt markant færre exploit kits, da både it-sikkerhedsfirmaer, men også browserudviklerne er blevet meget bedre til at sikre brugerne og hurtigt få lukket hullerne.

Derfor kan kriminelle få sværere ved at tjene penge på et exploit, end de fx har ved at bruge ransomware eller malware til at mine kryptovaluta.

Læs også: Krypto-minere hamstrer grafikkort i danske netbutikker

Hovedpointerne fra rapporten er bl.a.:

  • Brugen af krypto-mining-malware er stigende

  • Der er fald i brugen af exploit kits

  • Smartphone-malware bliver brugt i angreb mod virksomheder

Ransomware er stadigt populært

Maya Horowitz, Threat Intelligence Group Manager hos Check Point, fortæller i en pressemeddelelse:

»I anden halvdel af 2017 har vi set krypto-minere tage verden med storm, og er blevet den foretrukne måde for cyberkriminelle at tjene penge på. Krypto-mining er ikke en helt ny spiller på markedet, men denne malware-type har set en signifikant stigning i distribution som følge af populariteten og værdien af krypto-valuta. Andre trends såsom ransomware, som begyndte i 2016, er stadig en populær måde at angribe på, og bruges i både globale- og virksomhedsspecifikke angreb.«

Læs også: Ondsindet krypto-mining eksploderede i 2017

Hun fortsætter:

»25 % af alle angreb i den målte periode udnyttede sårbarheder, som er fundet for over ti år siden, og lidt under 20 % af angrebene udnyttede stadig sårbarheder, som blev fundet år tilbage. Dette viser, at organisationer stadig har et stykke arbejde foran sig for at fuldt at kunne beskytte dem selv imod angreb.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere