Ny rapport: Politi kræver oftere data fra tech-firmaer udleveret

Amerikansk politi bad sidste år de helt store tech-virksomheder om at udlevere data mere end 130.000 gange. I 80 procent af tilfældene, bliver politiet imødekommet, viser ny rapport.

Data fra de store teknologivirksomheder bliver tilsyneladende vigtigere og vigtigere i amerikansk efterforskningsarbejde, og forskellige politimyndigheder i USA bad således de største tech-firmaer om at udlevere data mere end 130.000 gange sidste år.

Det viser en ny rapport fra den amerikanske tænketank Center for Strategic and International Studies.

Ifølge en rapporten får myndighederne, der tæller lokalpoliti, statspoliti og føderalt politi, adgang til data i omkring 80 procent af tilfældene. De omkring 130.000 forespørgsler har politiet rettet til Google, Facebook, Microsoft, Twitter, Verizon og Apple.

»Digitale beviser bliver vigtigere og vigtigere i takt med, at mere af vores liv rykker online,« hedder det i rapporten.

De 130.000 er en stigning på 20.000 forespørgsler på bare et år, og i 2015 var tallet “blot” 96.000.

Læs også: Apple lancerer nyt styresystem med antipoliti-funktion

Debatten om tech-giganternes rolle i politiarbejde har affødt flere konflikter mellem virksomheder og politi - blandt andet mellem FBI og Apple. FBI bad i 2016 Apple om at låse en formodet terrorists iPhone op - hvilket Apple afviste.

Sagen blev dog senere droppet, da FBI fik adgang til telefonen via software fra en privat leverandør.

Læs også: Nu skal Højesteret afgøre det: Må politiet tvinge dig til at åbne din telefon?

Herhjemme er det netop kommet frem, at Højesteret skal afgøre, om poltiet har ret til at tvinge mistænkte til at låse telefoner op med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere