Danmark ligger i toppen, når det gælder brud på persondatasikkerheden.
Det viser en ny rapport fra advokatfirmaet DLA Piper, der udkom i går.
Rapporten viser, at Danmark ligger på en tredjeplads, når det kommer til antallet af underretninger om brud på persondatasikkerheden pr. indbygger. Kun Holland og Irland ligger højere. For det samlede antal af underretninger siden maj 2018, hvor GDPR-lovgivningen fandt anvendelse, ender Danmark på en femteplads.
I alt modtog Datatilsynet i Danmark 9806 underretninger i perioden 25. maj 2018 til 27. januar 2020. Det svarer til lidt over 115 persondatabrud per 100.000 indbyggere.
Men det betyder ifølge jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, Allan Frank, ikke nødvendigvis, at Danmark er mere usikkert end de andre lande.
»For det første er Danmark et relativt digitaliseret land, hvilket vil sige, at meget af kommunikationen mellem borgere, virksomheder og myndigheder foregår digitalt. Og fire ud af fem af de brud, vi får underretninger om her i Danmark, vedrører mindre sager, hvor fx enkeltpersoners informationer sendes til den forkerte modtager - typisk på grund af menneskelige fejl,« lyder det fra Allan Frank i en pressemeddelelse fra Datatilsynet.
Og så er både den private og offentlige sektor i Danmark vant til at indberette brud på persondatasikkerheden til myndighederne, og fordi det er nemt og velkendt at indberette brud, mener Allan Frank, er det også med til, at Danmark optræder så højt oppe i statistikken.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.