Ny rapport: Løsesummen udgør kun 15 procent af udgifter ved ransomware-angreb
Løsesummen til hackere efter et ransomwareangreb udgør ca. 15 pct. af ofrenes udgifter i forbindelse med angreb.
Det skriver Bleeping Computer på baggrund af en rapport fra det amerikansk-israelske it-sikkerhedsfirma Check Point, der har analyseret data fra offentlige kilder og cyberangreb i Kovrr-databasen.
Læs også: Ny Microsoft-rapport: Flere end har 200 russiske cyberangreb har ramt Ukraine
»De fleste andre udgifter, herunder udgifter til at imødegå angrebet og genopretning af systemer, advokatsalærer, udgifter til overvågning osv., påføres uanset om afpresningskravet blev betalt eller ej. 2020 viste, at de gennemsnitlige samlede udgifter ved et ransomwareangreb var mere end syv gange højere end den gennemsnitlige løsesum, der blev betalt,« skriver Check Point i rapporten.
Læs også: EU-kommissær står fast: Elon Musk' drøm om et genfødt Twitter skal følge EU-regler
Derudover viser rapporten, at hackernes krævede løsesum i gennemsnit svarer til knap 3 procent af virksomhedens årsomsætning, og at der er en direkte sammenhæng mellem varigheden af cyberangrebet og de samlede udgifter i forbindelse med angrebet.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.