Ny rapport: Hackere slår til op mod højtider

9. april 2019 kl. 13:56
Ny rapport: Hackere slår til op mod højtider
Illustration: Bigstock / Mariva.
Antallet af spear phishing-angreb steg med over 150 procent i ugen op til jul, lyder det i en ny undersøgelse fra it-virksomheden Baraccuda Networks.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Påsken står for døren – fyldt med frokoster, familiearrangementer og hackerangreb. Tiden op til højtider og helligdage benyttes nemlig i høj grad af hackere til at udføre cyberangreb, viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Baraccuda Networks.

Virksomheden har analyseret mere end 360.000 spear phishing-angreb på globalt plan over tre måneder, og her kom man frem til, at der udføres flere angreb i dagene op til højtider.

Ifølge rapporten steg antallet af spear phishing-angreb eksempelvis med over 150 procent i ugen op til jul, mens antallet af hackerangreb faldt markant i ugerne efter juleferien.

»Vi kan registrere, at årstiden har stor indflydelse på antallet af spear phishing-angreb. Hackere intensiverer deres angreb i tiden op til helligdage og andre vigtige begivenheder på året, som fx i de dage, hvor danskerne får deres årsopgørelse,« forklarer Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden, i en pressemeddelelse.

Tre former for angreb

Rapporten peger på, at hackerne særligt benytter sig af afpresnings- og spear phishing-mails i forsøget på at stjæle oplysninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

It-sikkerhedsmessen Infosecurity Denmark 2019 byder på mere end 110 seminarer og cases, 25 udvalgte keynotes og 80 udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk d. 1. og 2. maj i Øksnehallen i København.

Konferenceprogrammet dækker compliance, cybercrime, IoT, nye teknologier som AI og blockchain samt data og cloud og giver et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau.

Du bliver også opdateret om både de nyeste tekniske landvindinger fra spydspidsforskere og får indblik i aktuelle trusselsbilleder fra nogle af verdens bedste rådgivere.

Læs mere og tilmeld dig

Læs mere om Version2 Data & Cloud Expo, der afholdes sammen med Infosecurity Denmark

Afpresning udgør 11 procent af hackerangrebene og kan komme til udtryk som blandt andet sextortion. Her lader hackerne, som om de har intime oplysninger eller videoer af deres ofre, som skal betale, hvis de vil undgå, at oplysningerne bliver delt med omverdenen.

Blandt spear phishing-angrebene dominerer de såkaldte mærke-efterligningsmails, hvor hackerne udgiver sig for at være et anerkendt brand eller firma.

Derudover har såkaldte CEO-svindelangreb gjort ondt på flere virksomheders økonomi, selvom angrebene ifølge undersøgelsen kun udgør omkring 6 procent af den samlede mængde. Ved denne metode sendes der falske mails til medarbejderne i chefens navn, hvor hackerne eksempelvis kan bede om, at der bliver foretaget bankoverførsler. Ifølge FBI har denne metode ført til økonomiske tab for mere end 12,5 milliarder dollars siden 2013.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger