Ny rapport: Hackere slår til op mod højtider

Illustration: Bigstock / Mariva
Antallet af spear phishing-angreb steg med over 150 procent i ugen op til jul, lyder det i en ny undersøgelse fra it-virksomheden Baraccuda Networks.

Påsken står for døren – fyldt med frokoster, familiearrangementer og hackerangreb. Tiden op til højtider og helligdage benyttes nemlig i høj grad af hackere til at udføre cyberangreb, viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Baraccuda Networks.

Virksomheden har analyseret mere end 360.000 spear phishing-angreb på globalt plan over tre måneder, og her kom man frem til, at der udføres flere angreb i dagene op til højtider.

Ifølge rapporten steg antallet af spear phishing-angreb eksempelvis med over 150 procent i ugen op til jul, mens antallet af hackerangreb faldt markant i ugerne efter juleferien.

»Vi kan registrere, at årstiden har stor indflydelse på antallet af spear phishing-angreb. Hackere intensiverer deres angreb i tiden op til helligdage og andre vigtige begivenheder på året, som fx i de dage, hvor danskerne får deres årsopgørelse,« forklarer Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden, i en pressemeddelelse.

Tre former for angreb

Rapporten peger på, at hackerne særligt benytter sig af afpresnings- og spear phishing-mails i forsøget på at stjæle oplysninger.

Afpresning udgør 11 procent af hackerangrebene og kan komme til udtryk som blandt andet sextortion. Her lader hackerne, som om de har intime oplysninger eller videoer af deres ofre, som skal betale, hvis de vil undgå, at oplysningerne bliver delt med omverdenen.

Blandt spear phishing-angrebene dominerer de såkaldte mærke-efterligningsmails, hvor hackerne udgiver sig for at være et anerkendt brand eller firma.

Derudover har såkaldte CEO-svindelangreb gjort ondt på flere virksomheders økonomi, selvom angrebene ifølge undersøgelsen kun udgør omkring 6 procent af den samlede mængde. Ved denne metode sendes der falske mails til medarbejderne i chefens navn, hvor hackerne eksempelvis kan bede om, at der bliver foretaget bankoverførsler. Ifølge FBI har denne metode ført til økonomiske tab for mere end 12,5 milliarder dollars siden 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere