Ny rapport: Cyberangreb mod cloud-tjenester stiger 630 procent under corona

Antallet af cyberangreb mod virksomheder, der benytter cloud-tjenester i forbindelse med hjemmearbejdende, er steget med 630 procent under coronakrisen.

De sidste par måneder er antallet af cyberangreb mod cloud-tjenester for virksomheder steget voldsomt, da hackere forsøger at udnytte hjemmearbejdende under corona for at få adgang til virksomhedskonti.

Det skriver Zdnet.

Cloud-tjenesterne giver de hjemmearbejdende adgang til virksomhedsressourcer, selvom de ikke befinder sig på kontoret. Nu forsøger hackere at stjæle loginoplysninger, følsomme informationer og anden data.

Ifølge cybersikkerhedsfirmaet McAfee er sådanne angreb steget med 630 procent mellem januar og april i år, og det tal bygger på data fra deres 30 millioner brugere verden over.

”Samtidig med at vi ser en kæmpe mængde mod og globalt velvilje til at overkomme covid-19-pandemien, så ser vi desværre også en øget mængde ondsindede aktører, der forsøger at udnytte det pludselige forøget forbrug af cloud-tjenester som følge af, at flere arbejder hjemme,” fortæller Rajiv Gupta, senior vicepræsident for cloudsikkerhed hos McAfee.

Hackerne bruger to typer af angreb, hvor det første omfatter et loginforsøg fra en lokation, som organisationen, der benytter cloud-tjenesten, ikke har kendskab til. Den anden type omfatter samtlige loginforsøg fra forskellige lokationer, som det ville være umuligt for en person at nå rundt til i løbet af den tidsperiode, forsøgene sker.

Selvom det kan virke åbenlyst suspekt, så er det ikke altid, at sikkerhedsansvarlige opdager forsøget med det samme, da de ofte overvåger tusindvis af konti i virksomheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere