Ny rapport: Antallet af cyberangreb er steget med 38 procent på et år

15. marts kl. 10:45
It-sikkerhed, hack, cybercrime, hacking, sikkerhed
Illustration: Rasmus Meisler.
Check Points årlige cybersikkerhedsrapport viser, at uddannelses- og forskningssektoren samt sundhedssektoren er attraktive mål for cyberkriminelle. »Det kommer desværre ikke bag på mig,« lyder det fra CTO i Dubex Jacob Herbst.

På verdensplan udførte cyberkriminelle i 2022 i gennemsnit 1.168 angreb om ugen mod organisationer og virksomheder, hvilket er en stigning på 38 procent sammenlignet med 2021.

Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse på baggrund af it-sikkerhedsvirksomheden Check Points The 2023 Cyber Security Report.

Læs også: Erhvervslivet går glip af eftertragtede talenter: Hver femte it-specialist er kvinde

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uddannelses- og forskningssektoren var den meste ramte med gennemsnitligt 2.314 angreb om ugen, mens sundhedssektoren med gennemsnitlig 1.463 angreb om ugen – 74 procent flere angreb sammenlignet med 2021 – oplevede den største stigning i antallet af angreb. Se IT-Branchens pressemeddelelse for en oversigt over antallet af angreb mod forskellige sektorer og udviklingen i antallet af angreb sammenlignet med 2021.

»Det kommer desværre ikke bag på mig, at det netop er i de brancher, man ser et højt trusselsniveau. It-kriminelle går benhårdt efter, hvor de mest værdifulde data er, og hvor der er størst sandsynlighed for, at der betales f.eks. løsesum, hvis de lykkedes med at lukke kritiske systemer ned,« siger Jacob Herbst, der er CTO i Dubex og medlem af det nationale Cybersikkerhedsråd samt forperson i IT-Branchens policy board for cybersikkerhed.

Derudover blev 'offentlige og militær' ramt af gennemsnitligt 1.661 angreb om ugen, hvilket er en stigning på 46 procent sammenlignet med 2021.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger