Ny QEMU-emulator giver fuld ARM 7-understøttelse

Illustration: Version2
Efter 15 år på bagen rammer emulering- og virtualiseringsprogrammet version 3.0

Open source emulatoren QEMU er kommet på gaden i version 3.0.

»Vi følte, at vores versionsnumre var blevet lidt uhåndterlige, og siden det i år er QEMUs 15 års fødselsdag, virker det som en god undskyldning for at rulle hen over det store ciffer,« skriver projektets leder Michael Roth på en mailingliste, ifølge mediet The Register.

QEMU er en emulator og virtualiseringssoftware, som emulerer en computers processor og stiller et udvalg af hardware-modeller til rådighed for den underliggende maskine, der kan afvikle en række forskellige styresystemer. QEMU kan også benyttes med KVM-softwaren til at afvikle virtuelle maskiner.

Holdet bag understreger, at det store versionsnummer ikke afspejler et drastisk brud i kompatibilitet.

Den nye udgave kan byde på fuld emulering af ARM 7-arkitekturen, som er populært til telefoner og tablets. En ny Simple DirectMedia Layer 2.0-snitflade giver forbedret adgang til lyd, tastatur, mus, joystick og grafikhardware. Linux-brugerflademiljøet GTK 3.0 er også under vingerne. Dertil er der ryddet grundigt op i koden, forlyder det.

Læs også: Ny Xen kommer med mere sikker hybrid-hypervisor

Den helt færdige udgave skulle lande i første uge af august. Som Version2 kunne skrive i sidste uge, har et andet virtualiseringsprogram, Xen, netop neddroslet afhængigheden af QEMU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere