Ny pris for politiets smertensbarn Polsag: 405 millioner kroner plus drift

Nu mener Politiet at have lagt et skudsikkert budget for skandaleprojektet Polsag. Prisen for udvikling og test bliver på 405 millioner kroner, mens driften vil koste 42,5 millioner årligt.

Når Polsag en gang i 2012 kommer i drift over hele landet, tre år forsinket, vil der være brugt 405 millioner skattekroner for at få systemet i luften. Det fremgår af et nyt aktstykke fra Folketingets finansudvalg, der gennemgår projektets økonomi.

Prisen for det nye sagsbehandlingssystem til politiet blev oprindeligt sat til 153 millioner kroner ved bevillingen i 2005, og da CSC vandt opgaven i januar 2007. Siden blev projektet forsinket, og udgifterne steg og steg. I juni 2010 lød prisen således på 425 millioner kroner, men den er altså siden blevet justeret lidt ned.

Læs også: Skandalen fortsætter: Politiets Polsag-system først klar i 2012

Oven i de 405 millioner, der dækker udvikling og etablering af testmiljøer, kommer så siden hen driften, som Rigspolitiet anslår til 42,5 millioner kroner om året. I de første to år Polsag er i fuld drift, vil det gamle system Polsas også køre sideløbende, hvilket vil koste 18 millioner om året.

Til gengæld skal Polsag gøre politiet mere effektivt, når politibetjentene kan skifte det gamle Polsas ud. I dag bliver alle anmeldelser, der løber ind via politiets webside, for eksempel printet ud og skrevet ind i Polsas manuelt, hvilket alene koster 12.000 mandetimer om året. Med det nye Polsag-system vil alle politikredse også bruge en fælles database, modsat i dag hvor hver kreds har sit eget, isolerede sagsbehandlingssystem.

Men overordnet er Polsag ikke blevet til som et effektiviseringsprojekt, men har primært til formål at give politiet en tidssvarende infrastruktur, skriver politiet i et svar til Finansudvalget.

Det nye it-system er i dag ved at være helt færdigudviklet, og politiet gør nu klar til at køre det i pilotdrift på Bornholm. Derefter følger en 15 måneder lang udrulningsplan for resten af landet.

Læs også: Politiets skandale-system er næsten klar: Kun få fejlrettelser mangler

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere