Ny portal vil hjælpe lærere til at inddrage spil i undervisningen

»Mange lærere er interesseret i spil, men ved ikke hvordan de skal folde dem ud i undervisningen. Derfor kan SIU forhåbentlig give inspiration og konkrete eksempler på, hvordan lærere kan koble spil til faglige mål,« fortæller Thorkild Hanghøj, Professor i Spil og læring, AAU Illustration: dikushin via Bigstock
Undervisningsportalen Spil I Undervisningen skal stille viden og undervisningsmateriale om spilbaseret læring til rådighed landet over.

Spil er en stor del af mange unges hverdag, men oftest forbliver spillene inde på børneværelserne. Det skal en ny undervisningsportal gøre op med. Webportalen Spil I Undervisningen (SIU) skal stille viden om spilbaseret læring til rådighed over hele landet.

»Med SIU-portalen har vi lanceret en gratis portal, hvor lærere kan finde og dele spilforløb til undervisningen,« fortæller Thorkild Hanghøj, Professor i Spil og læring, AAU.

»Mange lærere er interesseret i spil, men ved ikke hvordan de skal folde dem ud i undervisningen. Derfor kan SIU forhåbentlig give inspiration og konkrete eksempler på, hvordan lærere kan koble spil til faglige mål. Samtidig vil vi løbende bringe interviews på sitet, hvor lærere fortæller om deres erfaringer med at bruge spil i undervisningen.«

SIU-portalen er kommet til verden gennem forskningsprojektet GBL21 (Game-based learning in the 21st Century), der er ledet af Aalborg Universitet med støtte fra Innovationsfonden. Med portalen kan man dykke ned i aktuelle forskningsrapporter om spilbaseret læring, og samtidig finde praktiske værktøjer og tilrettelagte læringsforløb bygget på spilbaseret adfærdsdesign.

Det er gratis at oprette sig som bruger på portalen og benytte dens funktioner. Se mere på Spil I Undervisningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Debbie Winter

selvfølgelig er det gratis... der sættes både Google og Facebook trackers

kære Version2, det ville være super, hvis i måske havde en lidt mere kritisk tilgang til jeres artikler

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere