Ny politik: Twitter stempler video fra Det Hvide Hus som ’manipuleret’

Illustration: Jakob Møllerhøj
Twitter har i weekenden brugt sin nye politik, der skal forhindre, at videoer med manipuleret indhold bliver spredt på det sociale medie.

Den første video på Twitter, der har fået mærkatet ’manipuleret medie’ (mainipulated media), er her i weekenden dukket op på det sociale medie.

The Verge skriver, at det er en video, hvor Joe Biden, tidligere vicepræsident og en af to kandidater til at blive demokraternes næste bud på en præsident, siger, at den nuværende præsident, Donald Trump, skal genvælges.

Videoen er delt på The Daily Mail - altså den redigerede udgave.

Det er den ansvarlige for sociale medier i Det Hvide Hus, Dan Scavino, der delte videoen, der også senere er blevet delt af præsidenten selv.

Videoen er redigeret, sådan at Joe Bidens originale budskab, at Donald Trump ikke skal genvælges, er blevet ændret til det stik modsatte.

Læs også: Deepfakes breder sig: Den AI-skabte uvirkelighed eroderer vores tillid til fakta

Tiltag mod spredning af vildledende indhold

Fra den 5. marts har Twitter sat nye regler i spil, der tillader det sociale medie at give videoer, som har vildledende indhold, et label, hvor der står ’manipuleret medie’.

På baggrund af teknologi som deepfakes, der tillader at manipulere meget overbevisende med videomateriale, mener den amerikanske virksomhed, at det har været nødvendigt at vedtage disse regler for at sikre sig mod materiale, der ’sandsynligt kan have indflydelse på den offentlige sikkerhed eller forårsage seriøs skade’.

Læs også: Forsker: Deepfake-tendensen vil eksplodere i år

AI-tænketanken Future Advocacy har lavet en liste over de potentielle farer ved deepfakes, som man vurderer til at kunne være primus motor på endnu mere misinformation og forsvindende tillid, der kan bringe demokratiet i fare.

Deepfakes er i løbet af den sidste tid blevet mere og mere overbevisende, og den 7. februar blev en indisk kandidat, der er på valg til den lovstiftende forsamling, udsat for, at der blev delt manipulerede videoer af ham.

Videoen af Joe Biden er ikke en deepfake, men er klippet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Røssell

Meget skal man høre, men at det hvide hus og den amerikanske præsident deler grove og til formålet producerede løgne burde fremkalde en rigsretssag - men da republikanerne støtter løgnene hjælper det jo ikke noget.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere