Ny politik: Twitter stempler video fra Det Hvide Hus som ’manipuleret’

9. marts 2020 kl. 10:482
Ny politik: Twitter stempler video fra Det Hvide Hus som ’manipuleret’
Illustration: Jakob Møllerhøj.
Twitter har i weekenden brugt sin nye politik, der skal forhindre, at videoer med manipuleret indhold bliver spredt på det sociale medie.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den første video på Twitter, der har fået mærkatet ’manipuleret medie’ (mainipulated media), er her i weekenden dukket op på det sociale medie.

The Verge skriver, at det er en video, hvor Joe Biden, tidligere vicepræsident og en af to kandidater til at blive demokraternes næste bud på en præsident, siger, at den nuværende præsident, Donald Trump, skal genvælges.

Videoen er delt på The Daily Mail - altså den redigerede udgave.

Det er den ansvarlige for sociale medier i Det Hvide Hus, Dan Scavino, der delte videoen, der også senere er blevet delt af præsidenten selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Videoen er redigeret, sådan at Joe Bidens originale budskab, at Donald Trump ikke skal genvælges, er blevet ændret til det stik modsatte.

Tiltag mod spredning af vildledende indhold

Fra den 5. marts har Twitter sat nye regler i spil, der tillader det sociale medie at give videoer, som har vildledende indhold, et label, hvor der står ’manipuleret medie’.

På baggrund af teknologi som deepfakes, der tillader at manipulere meget overbevisende med videomateriale, mener den amerikanske virksomhed, at det har været nødvendigt at vedtage disse regler for at sikre sig mod materiale, der ’sandsynligt kan have indflydelse på den offentlige sikkerhed eller forårsage seriøs skade’.

AI-tænketanken Future Advocacy har lavet en liste over de potentielle farer ved deepfakes, som man vurderer til at kunne være primus motor på endnu mere misinformation og forsvindende tillid, der kan bringe demokratiet i fare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deepfakes er i løbet af den sidste tid blevet mere og mere overbevisende, og den 7. februar blev en indisk kandidat, der er på valg til den lovstiftende forsamling, udsat for, at der blev delt manipulerede videoer af ham.

Videoen af Joe Biden er ikke en deepfake, men er klippet.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. marts 2020 kl. 16:30

Den amerikanske rigsretsprocess er reelt kun en process for mistillidsafstemning til præsidenten. Det er en skændsel at kalde det for en retsprocess.

1
9. marts 2020 kl. 22:16

Meget skal man høre, men at det hvide hus og den amerikanske præsident deler grove og til formålet producerede løgne burde fremkalde en rigsretssag - men da republikanerne støtter løgnene hjælper det jo ikke noget.