Ny piratstreamingtjeneste i ‘Mega’ problemer

En ny tjeneste, der kaldes for “Netflix for piratkopister”, er så omdiskuteret, at selv den notoriske filtjeneste Mega lader til at tvivle på lovligheden i programmet.

Popcorn er navnet på et nyt torrentprogram, der lader dig streame film mens filen downloades. Brugergrænsefladen er lækker og Netflix-agtig, men selv om der findes lovligt indhold, er det dog skyggesiden af torrentfilerne der tager rampelyset. Det er nu let. lækkert og hurtigt at få selv det nyeste biografhit streamet til sin enhed. Så populært, at filtjenesten Mega har haft fjernet programkoden for brud på brugerbetingelserne af tjenesten.

Og det er måske en bedrift i sig selv. For bag Mega står den karismatiske Kim Dotcom (det hedder han rent faktisk, red.) og hverken tjeneste eller manden bag er kendt for at ligge på kanten af loven. Ifølge TechCrunch har Mega haft fjernet filerne, der skal bruges til at installere det ‘magiske program’, som det amerikanske nyhedsmedie betegner Popcorn.

Programmet streamer en torrentfil efter en kort buffer (10-15 sekunder ifølge TechCrunch - men det afhænger selvfølgelig af tilgængeligheden af filen og ens egen internethastighed), hvor starten af filen hentes. Herefter streames filmen kronologisk, mens filen hentes. Dette er ikke normalt muligt med torrentfiler, hvor man ikke bestemmer hvilke dele af filen, der hentes først.

Flere brugere bemærker dog, at der - indtil videre - ikke adskilles mellem frit tilgængeligt indhold og indhold, hvor ophavsretten krænkes. Derfor opfordrer Version2 brugerne til at streame med omhu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Deleted User

Det foresvæver mig, at torrent-klienten og -søgeportalen Vuze (den "blå frø") har faciliteret dette siden 2010 vha. klientens integrerede player. Vuze er dog siden blevet pænere - i takt med, at flere og flere torrent-sites er blevet blokeret eller lukket ned.

Det er nok snarere Kim Dotcom's tilstedeværelse i projektet snarere end "nyheden", der er årsag til juristernes og journalisternes opmærksomhed! ;-)

 • 2
 • 3
#2 Deleted User

Kan ikke lade være med at undre mig over, hvorfor en supplerende kommentar, som end ikke tager parti, og som i hvert fald heller ikke er i strid med fakta, kan modtage nedadvendte tommelfingre?

... Men måske er der nogen derude, som ved mere, end jeg gør?

 • 1
 • 0
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

For det første skal du ikke tage "thumbs down" for seriøst. For det andet kunne de meget vel være begrundet i at du på et fakta-løst grundlag regner opmærksomheden på projektet for at være baseret på Kim Dotcom, som netop ikke har en "tilstedeværelse i projektet", da han direkte prøver at holde sig udenfor. En påklistret smiley gør det ikke mindre diskutabelt med sådan en melding.

 • 1
 • 0
#4 mikkel raadsborg

kunne vi ikke få en henvisning til at Mega og Dotcom på nogen måde skulle være involveret i projektet?

Det var en .exe fil der blev delt af en bruger på Mega. Det kunne lige så godt have været dropbox eller skydrive den fil blev delt via.

Måske er det mig der tager fejl, men jeg har ikke set nogen forbindelse på nogen som helst måde til Mega siden andet end at .exe filen tilfældigvis blev delt via et download link fra siden.

 • 2
 • 0
#5 Christoffer Kjeldgaard

Det foresvæver mig, at torrent-klienten og -søgeportalen Vuze (den "blå frø") har faciliteret dette siden 2010 vha. klientens integrerede player. Vuze er dog siden blevet pænere - i takt med, at flere og flere torrent-sites er blevet blokeret eller lukket ned.

De fleste moderne torrentprogrammer har streamingfunktionalitet. uTorrent, BitTorrent og qBittorrent har. Det er simpelthen ikke sandt at det ikke har været muligt at bestemme hvilke dele af en torrent der hentes først før nu. qBittorent har understøttet dette i ca. 4 år.

Det nye må være at grænsefladen er pæn og lettilgængelig. Der er ikke nogen reel nyhed her.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere