Ny oversætter skal flytte HP-kunder til Itanium

Hewlett-Packard har en større opdatering til HP-UX på trapperne, der vil indeholde en forbedret oversætter til Itanium-platformen.

Hewlett-Packard er på vej med version 3 af HP-UX 11i, selskabets nyeste udgave af dets Unix-styresystem, som forventes klar inden nytår.

Den nye version indeholder ifølge nyhedstjenesten CNET en række forbedringer inden for sikkerhed og virtualisering.

Samtidig skal en ny oversætter eller compiler gøre det mere attraktivt for HP's Unix-kunder at skifte fra HP's egne PA-RISC-baserede servere til servere baseret på Intels Itanium-processorer.

Intels Itanium har haft store vanskeligheder med at opnå det fodfæste på servermarkedet, som Intel og dets partnere havde håbet på.

Den nye oversætter kan ifølge HP forbedre ydelsen af programmer på Itanium under HP-UX med mellem 25 og 35 procent, skriver CNET. Den nye version vil blive officielt lanceret inden for de næste tre måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Karsten Nyblad

Du kan jo diskutere med Mogens Nørgaard om ikke OpenVMS er et godt operativsystem. Både OpenVMS, Tandem-Nonstop og HP-UX har kvaliteter, som visse kunder efterspørger. Der er også folk, der bruger platformen til at køre Windows, men det er vist kun når x86 maskinerne giver op. Hvis ikke du ønsker at køre et operativsystem, som kun kører på Itanic, ville jeg nok vælge en anden platform.

  • 0
  • 0
#4 Peter Toft

Helt enig med PHK. Det er også trist at se at de kan forbedre 25-35%. Hvis det var 2x eller 3x, så ville det være interessant, men jeg har pt. ikke set anvendelser af Itanium hvor den platform leverer noget opsigtsvækkende. Det er IMHO også trist at denne annoncering kommer nu - flere år efter at jeg så på Itanium. Itanium var ikke en succes - og ser bestemt ikke ud til at blive det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere