Ny Openoffice 3.2 bliver mere Microsoft-kompatibel - og hurtigere

Næste version af kontorpakken Openoffice.org får blandt andet hurtigere opstart og forbedrer udvekslingen af dokumenter med Microsofts Office. Lancering er planlagt til januar.

En Release Candidate af version 3.2 af den gratis kontorpakke Openoffice.org er nu på gaden og viser, hvilke forbedringer, der er på vej.

Den mest tydelige opstramning er i antallet af sekunder, det tager kontorpakken at blive klar til brug. Med næste version kommer programmerne i Openoffice ned på seks sekunder for en koldstart, hvilket skal sammenlignes med omkring 10 sekunder i den lidt over ét år gamle version 3.0.

Bruger man Openoffice til at udveksle filer med Microsoft Office-brugere, er der også godt nyt, for kompatibiliteten bliver forbedret over hele linjen. For eksempel kan Openoffice nu håndtere password-beskyttede filer fra Office 2007, inklusiv muligheden for at gemme filer i docx-formatet med kryptering.

Fra Excel-filer kan Openoffice nu understøtte mere komplekst indhold som pivot-tabeller og OLE-objekter. Også understøttelsen af ODF-formatet bliver forbedret, så Openoffice i højere grad lever op til ODF 1.2-standarden, og Openoffice 3.2 vil også kunne 'reparere' ældre dokumenter, som ikke lever helt op til ODF-kravene.

Lanceringen af Openoffice 3.2 vil ske til januar, om alt går vel.

Læs mere om forbedringerne via fanebladet 'eksterne links' herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere