Ny opdatering truer med at kløve værdifuld Bitcoin-valuta i to

17. juli 2017 kl. 09:115
Der er røre i andedammen i det internationale Bitcoin-fællesskab
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis de sidste 65 procent af Bitcoin-udvinderne ikke henter og omfavner de seneste opdateringer til den blockchain-baserede valutaplatform risikerer de og dem, der køber bitcoins af dem, at deres bitcoins forsvinder eller bliver ugyldige.

Det skriver digi.no.

Bitcoin skriver også, at man risikerer et reelt split i valutaen, hvis alle ikke opdaterer deres platforme og at det er uvist, hvad det vil betyde for valutaen.

Folkene bag den digitale valuta Bitcoin advarer desuden bitcoin-indehavere mod at sælge ud af deres bitcoins efter en planlagt opdatering den 31 juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udmeldingen om truslen fra et split i valutaen kommer efter en hed diskussion i bitcoin-fællesskabet. 65 procent af udvinderne nægter simpelthen at tage den såkaldte 'Bitcoin Improvement Proposal' 148 til sig.

Opdateringen er udviklet til at højne sikkerheden på platformen samt gøre den nemmere at vedligeholde.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
17. juli 2017 kl. 16:56

"Folkene bag den digitale valuta Bitcoin advarer desuden bitcoin-indehavere mod at sælge ud af deres bitcoins efter en planlagt opdatering den 31 juli."

Hmm, synes det giver mindelser til historier fra min barndom - kan dog ikke helt sige hvad...

4
17. juli 2017 kl. 14:11

Kunne vi få uddybet hvad det går ud på og hvorfor de ikke vil tilslutte sig ?

Helt kort fortalt er BIP 148 (Segregated Witness) et forsøg på fundamentalt at ændre bitcoins sikkerhedsmodel begrundet i den udokumenterede påstand at bitcoin ikke kan skalere med større bitcoin blokke som Satoshi Nakamoto (opfinderen af bitcoin) sagde man kunne. Forslaget kommer fra udviklere der er sponsoreret af Blockstream. Blockstream har rejst 76 millioner USD i kapital fra bl.a. den multinationale forsikringskoncern AXA Strategic Ventures hvis daværende CEO og chairman, Henri de Castries, også er chairman i den magtfulde og centraliseringsfremmende organisation The Bilderberg Group. Se eventuelt dokumentation på https://www.reddit.com/r/btc/comments/576ac9/bilderberg_group_axa_strategic_ventures_funds/. Disse centraliseringsbegejstrede menneskers tilstedeværelse i decentraliseringsprojektet bitcoin giver kun mening hvis formålet er sabotage.

Her er et længere skriv om Segregated Witness af Craig Wright (som jeg vurderer er hovedpersonen bag pseudonymet Satoshi Nakamoto): https://news.bitcoin.com/risks-segregated-witness-opening-door-mining-cartels-undermine-bitcoin-network/

3
17. juli 2017 kl. 12:52

"Remember that you alone are responsible for the safety of your bitcoins, and that if you lose control of them for any reason, there is nothing the operators or contributors to this website can do to help you."

2
17. juli 2017 kl. 10:51

Ekporter private keys og håb på de to valutaer samlet bliver mere værd end bitcoin classic efter splittet.

Måske går det som Ether, måske går det anderledes. Så længe du selv har kontrol over private keys, og de IKKE er hos 3-part, skinner solen også i august.

God Sommer!!!

1
17. juli 2017 kl. 09:47

Kunne vi få uddybet hvad det går ud på og hvorfor de ikke vil tilslutte sig ?