Ny offentlig it-stinker: Husdyrgodkendelse.dk fejlberegner gyllelugt

Landmænd døjer med fejl i beregninger af blandt andet lugtgener på ny web-portal. Andre beregninger har også været ramt i det meget langsomme system.

»Hvis nu jeg bygger en ny svinestald øst for den gamle, vil mine naboer så få for meget gyllestank?«

Det er spørgsmål som dette, den nye portal Husdyrgodkendelse.dk skal hjælpe landmænd med at give et retvisende – og bindende – svar på.

Desværre er det også lige nøjagtig spørgsmål som dette, Husdyrgodkendelse.dk giver helt forkerte svar på.

Derfor har socialdemokraternes miljøordfører Mette Gjerskov spurgt miljøminister Karen Ellemann (V), om hun kan bekræfte, at fejl i systemet umuliggør arbejdet med at behandle miljøgodkendelæser for landbruget.

»Hovedparten af beregningsfejlene i Husdyrgodkendelse.dk blev rettet henholdsvis den 19. maj og 31. maj 2011. Der er for øjeblikket kun en verificeret beregningsfejl tilbage, som er i gang med at blive udbedret. Det drejer sig om en fejl i konklusionen på lugtberegningerne,« skriver Karen Ellemann i sit svar.

Efter en del af fejlene er blevet rettet, mener ministeren ikke, at siden spænder ben for eksempelvis landmænds miljøgodkendelser. Men god, det er siden stadig ikke:

»Samlet set er det overordnede billede, at der ikke er alvorlige, grundlæggende fejl ved beregningsmotoren, og at systemet med ovenstående in mente kan anvendes til at beregne, indsende og behandle ansøgninger om miljøgodkendelse af husdyrbrug. Der er dog stadig et betydeligt arbejde med at gøre systemet let og hurtigt at anvende for både landmænd, deres konsulenter og kommunale sagsbehandlere,« lyder det konkluderende fra Karen Ellemann.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere