Ny Nokia Lumia-topmodel får trådløs opladning

Nokia Lumia 920 får indbygget trådløs opladning og vil formentligt blive selskabets nye topmodel i spidsen for Windows Phone 8.

Nokia afslører officielt efterårskollektionen af nye Lumia-mobiltelefoner med Windows Phone 8 torsdag eftermiddag, men allerede nu er detaljer om flere af modellerne sivet ud. It-nyhedssiden The Verge oplyser således, at det nu har fået bekræftet detaljer om Nokias nye topmodel fra flere kilder.

Den nye topmodel bliver Nokia Lumia 920, som ifølge de lækkede billeder kommer i nogenlunde samme formgivning som Lumia 900, men til gengæld har fået en opdatering indvendig.

Mest opsigtsvækkende er nok, at Nokia ifølge The Verges oplysninger har valgt at indbygge trådløs opladning i Lumia 920, så man ikke behøver sætte et stik i telefonen for at lade den op. I stedet kan man lægge telefonen på en særlig plade og lade batteriet op ved hjælp af induktion. Ifølge The Verge vil Nokia understøtte Qi-standarden for trådløs opladning.

Lumia 920 bliver efter al sandsynlighed Nokias topmodel med Windows Phone 8, som er den nye version af Microsofts mobilstyresystem, som er baseret på samme kerne som Windows 8. Windows Phone 8 understøtter blandt andet dobbeltkerneprocessorer, og flere mobilproducenter har også valgt at skrue op for specifikationerne til Windows Phone 8.

Nokia Lumia 920 vil ifølge The Verge få en dobbeltkerneprocessor på 1,5 gigahertz, en 4,5 tommer skærm og et nyt 8 megapixel-kamera, som bærer det samme PureView-mærke som Nokias specielle 41 megapixel PureView-kamera fra Nokia 808-telefonen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Christian Jensen

Det er lidt ærgerligt at Nokia ikke har set hvordan Palm lavede deres løsning, for den er faktisk ganske smart, i stedet for bare at lave en plade at ligge mobilen på.

Palm lavede en stand, hvor mobilen magnetisk holdes fast i en læsbar skrå vinkel. Når en af Pre modellerne bliver sat på går den automatisk i Exhibition mode, hvor man med apps selv kan bestemme hvilke informationer der vises, eksempelvis aktuel tid og næste aftale. Måske det kommer i en fremtidig Nokia udgave.

  • 4
  • 0
#5 Morten Knudsen

"Godt at se du er kreativ nok til at gentage dit sidste indlæg" Skal man ændre en gyldig konklusion i kreativitetens navn? Om noget, forudså jeg Nokias fald.

"Apple-mand eller anti-Nokia" Jeg er anti-Apple fordi deres fascist virksomhed bremser al kreativitet og udvikling. Og jeg er ikke anti-Nokia, men jeg er anti-lort, som nokia "tilfældigvis" har leveret de sidste mange år. Det er nok mere fordi jeg var nokiafan(da de fjernede antennen i deres 3210) at jeg påpeger endnu et tåbeligt valg fra Nokias side, som endnu en indikator for den bagvedlæggende stupiditet, der har ført til det faktum, at Nokia ikke længere klare sig særligt godt.

"men det er helt frivilligt" Jeg vil skide på om det er frivilligt. Det koster stadigt i produktet, og stupide brugere vil stadigt spilde strøm på crap. Og ja, det er selvfølgeligt også frivilligt om man vil købe deres lort, men det ændre ikke ved deres tåbelige valg, og min påpegning af det.

"Du svarer selvfølgelig ikke på denne" Selvfølgelig! Og du svare helt sikkert på den her!

  • 2
  • 3
#13 Bjørn Damborg Froberg

Det er sgu godt at se.. hvis de så bare ville genoplive MeeGo så de havde andet end WP at byde på.. :)

Men hvis det skulle være et alternativ til MeeGo, så er WP efterhånden meget, meget interessant - og traditionelt set så er Nokia's byggekvalitet jo ekstremt god.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere