Ny mobilprocessor kan identificere malware på telefonen

Illustration: leowolfert/Bigstock
Chip-producenten Qualcomm er klar med en ny processor og en tilhørende maskinlæringsteknologi, der holder øje med malware-lignende aktivitet på enheden.

I stedet for at endeløst at opdatere antivirus-programmet med lister over de nyeste malware-trusler vil Qualcomm med sin nye ‘Smart Protect’-teknologi forankre malware-detektionen i selve hardwaren ved intelligent at overvåge ‘adfærdsmønstre’ i applikationerne.

Det skriver The Verge.

Teknologien udrulles i første omgang på firmaets annoncerede mobil-processor Snapdragon 820 og har ifølge firmaet bag den klare fordel, at beskyttelsen mod zero-day-trusler er langt bedre end eksisterende software, da detektionen er øjeblikkelig og kan foregå offline.

Læs også: Thunderstrike 2: Firmware-orm kan hoppe mellem MacBooks

Da Smart Protect er en integreret del af hardwaren, vil teknologien ifølge Qualcomm tilmed heller ikke være batteri-drænende. Firmaet arbejder nu på at lave API’er, så eksisterende og udbredte antivirus-platforme såsom Avast og AVG kan trække på de nye muligheder.

Læs også: Amerikansk spionprogram infiltrerer firmware

Det er uklart, helt nøjagtigt hvordan chippens intelligens er implementeret på chippen, og spørgsmålet om, hvorvidt teknologien vil kunne ‘opdage’ den nye generation af super-malware, der kan trænge helt ned på firmware-niveau, er altså ikke afklaret.

Læs også: Harddisken skal smadres fysisk: Udødelig malware kan også florere i Danmark

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere