Ny mini-3G-chip kan få alle mulige ting på nettet

Markedet for "Internet of Things" vokser, og en ny meget lille chip kan få endnu flere ting til at koble sig på internettet.

ET 3G-modul, som måler bare 16 gange 26 millimeter, skal få alle mulige forskellige enheder på nettet. SARA-U260 er det mundrette navn, på den lille chip, som U-blox har udviklet, skriver ITWorld.com.

ITWorld.com skriver, at den amerikanske telegigant AT&T har certificeret 3G-chippen, som er designet til at bære små mængder data, som maskiner sender til hinanden på det såkaldte ”Internet of Things”, hvor geografisk dækning, hvilket også er 3Gs stærke side, er vigtigere end hastighed.

I dag er der tale om elektriske målere, fitness-ure og forskellige enheder i biler, som forsikringsselskaber bruger til at overvåge bilistens kørsel, som er på nettet. Men med den nye mindre chip er mulighederne større.

Mens de fleste går efter at surfe på 4G og historier om 5G begynder at poppe op, så er 2G- og 3G-netværkene stadig fungerende, og de er hurtige nok for mange ”Internet of Things”-applikationer.

Når AT&T har certificeret de små chips, er det for at producenter af forskellige enheder, kan begynde at bygge enheder op omkring chippene. Og den lille U-blox SARA-U260 er i stand til at benytte 3G-netværk, og 2G, hvor det er nødvendigt.

IDC – International Data Corporation, der overvåger informationsteknologier, telekommunikation og teknologimarkeder – estimerer at der på verdensplan er 1,4 milliarder non-phone enheder, som er tilsluttet mobile netværk, og de regner med, at der er otte milliarder i slutningen af 2018.

De fleste af den slags enheder, der er på markedet i dag, er med 3G eller 2G tilslutninger, som oftest er billigere end 4G, og som kan arbejde med mindre energi og er i stand til at transportere små mængder data omkring hastigheder, bevægelse og energiforbrug.

Og med den nye enhed, er det altså nu muligt at lave den slags enheder endnu mindre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere