Ny Mac-chip cutter fysisk forbindelsen til mikrofonen, når skærmen bliver klappet ned

5. november 2018 kl. 07:458
Ny Mac-chip cutter fysisk forbindelsen til mikrofonen, når skærmen bliver klappet ned
Illustration: Vladimirix, BigStock.
Apples nye T2-chip flytter en del af både privacy og sikkerhed over på hardwaren fremfor softwaren. Det er faktisk ikke en dum idé, men det har nok ikke løst særligt mange problemer - endnu.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apples kommende Macbook får en ny feature, der vil hjælpe brugerne med bedre at beskytte deres privatliv. Selv hvis computeren er inficeret med malware, vil det ikke være muligt at lytte med, når bare skærmen er klappet ned.

Forklaringen findes i den nye T2-sikkerhedschip, der hardwaremæssigt cutter forbindelsen til mikrofonen. Det skriver The Hacker News.

Chippen findes allerede i Macbook Pro, der er solgt i 2018, men detaljerne omkring chippen er først blevet forklaret ved Apples seneste event ved Brooklyn Academy of Music i New York.

I forhold til privacy er de to værste ting, en fremmed kunne få adgang til, nok være mikrofon og kamera. Og Apple har forklaret, at de faktisk også overvejede kameraet, men da det ikke ligefrem kan afsløre noget, når computeren er klappet sammen, så mente de ikke, det var et problem.

Løser det noget? Ikke rigtig

Det er langt hen ad vejen en ganske fornuftig løsning. Det fkser da nogle usikkerheder, men det løser jo ikke hovedproblemet - nemlig når du vil bruge din computer. Der findes bl.a. malware ved navn FruitFly, der kan tænde både kamera og mikrofon på en Macbook og optage - og det vil stadig fungere fint, så længe skærmen bare er oppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At lave sikkerheden fysisk løser dog unægteligt nogle af problemerne. Spørgsmålet er, om vi måske i fremtiden kan få analoge muligheder for at slå kamera og mikrofon til og fra på vores maskiner, så vi selv kunne styre, om de overhovedet var tændt eller ej.

Apple lover, at T2-chippen tilbyder et niveau af både privacy og sikkerhed, der aldrig før er set på Mac.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
5. november 2018 kl. 22:07

"Apple lover, at T2-chippen tilbyder et niveau af både privacy og sikkerhed, der aldrig før er sæt på Mac."

Selv og jeg ikke bryder mig om Apples, så synes jeg da Apples tilgang til sikkherhed altid har været god. Og det her er vel bare en normalt udvikling i at øge privacy for den enkelte. Som er en del af Apples genatik.

At det også er nødvendigt er en anden sag. Hvem kunne have tænkt for 10 år siden. At man ville overvåget samlige mennesker i verden, bare fordi man kan ?

6
5. november 2018 kl. 13:24

Hvis man krævede at der sad en LED på computeren (og mobiltelefoner) der lyste når mikrofonen var aktiv, så kunne brugeren selv overvåge hvad der sker. Lysdioden skal naturligvis være forbundet sådan at den kun kan disables ved at ændre computeren fysisk.

5
5. november 2018 kl. 10:19

... er der nogle Apple brugere, som både på Mac's og iPhones skiller apparatet ad, og fysisk fjerner mikrofonerne. Så er man helt sikker. Skal der mikrofon på, så er det via headset, USB eller Bluetooth. Det virker. "Opskriften" kan ses her: https://www.wired.com/story/remove-the-mic-from-your-phone/

4
5. november 2018 kl. 09:19

Jeg sad og tænkte at en chip i stedetfor en fysisk kontakt som kunne ”slukke kameraet og mikrofonen” ikke lød som Apple.

Der måtte være mere og det var der;

</p>
<p>” Anyway, besides this, Apple’s T2 chip also offers other security features that are impressive like including the Secure Enclave coprocessor that protects your MacBook's encryption keys, fingerprint data, and secure boot features.</p>
<p>Along with the security and convenience of Touch ID, MacBooks with the T2 chip provide "a level of privacy and security protections never before seen on Mac," according to Apple.</p>
<p>The T2 chip offers some non-security features as well, like an image signal processor that enables enhanced tone mapping, controls the ambient sensor, the system management controller (SMC), white balancing to the FaceTime HD camera, Apple video encoder, audio controller, and enables "Hey Siri."”

Jeg synes at det lyder som et skridt i den rigtige retning med T2 chippen, men så gerne at ovenstående citat var inkluderet i artiklen.

2
5. november 2018 kl. 08:48

Hvis der bruges en chip til at deaktivere mikrofonen, så er det en logisk afbrydelse. Og som med så meget andet logisk, så er det ikke mere sikkert end systemet der styrer logikken. Hint: Logisk sletning.

K

1
5. november 2018 kl. 08:20

En smart chip som sikkert er software styret. Jeg ville nu have mere tiltro til en fysisk kontakt, som f.eks. kunne afbryde strømmen til mikrofon kredsløbet.