Ny Mac-chip cutter fysisk forbindelsen til mikrofonen, når skærmen bliver klappet ned

Illustration: Vladimirix, BigStock
Apples nye T2-chip flytter en del af både privacy og sikkerhed over på hardwaren fremfor softwaren. Det er faktisk ikke en dum idé, men det har nok ikke løst særligt mange problemer - endnu.

Apples kommende Macbook får en ny feature, der vil hjælpe brugerne med bedre at beskytte deres privatliv. Selv hvis computeren er inficeret med malware, vil det ikke være muligt at lytte med, når bare skærmen er klappet ned.

Forklaringen findes i den nye T2-sikkerhedschip, der hardwaremæssigt cutter forbindelsen til mikrofonen. Det skriver The Hacker News.

Chippen findes allerede i Macbook Pro, der er solgt i 2018, men detaljerne omkring chippen er først blevet forklaret ved Apples seneste event ved Brooklyn Academy of Music i New York.

I forhold til privacy er de to værste ting, en fremmed kunne få adgang til, nok være mikrofon og kamera. Og Apple har forklaret, at de faktisk også overvejede kameraet, men da det ikke ligefrem kan afsløre noget, når computeren er klappet sammen, så mente de ikke, det var et problem.

Læs også: Helium-lækage på sygehus fik de ansattes Apple-enheder til at svigte

Løser det noget? Ikke rigtig

Det er langt hen ad vejen en ganske fornuftig løsning. Det fkser da nogle usikkerheder, men det løser jo ikke hovedproblemet - nemlig når du vil bruge din computer. Der findes bl.a. malware ved navn FruitFly, der kan tænde både kamera og mikrofon på en Macbook og optage - og det vil stadig fungere fint, så længe skærmen bare er oppe.

Læs også: Millionbøder til Apple og Samsung for sløvende systemopdateringer

At lave sikkerheden fysisk løser dog unægteligt nogle af problemerne. Spørgsmålet er, om vi måske i fremtiden kan få analoge muligheder for at slå kamera og mikrofon til og fra på vores maskiner, så vi selv kunne styre, om de overhovedet var tændt eller ej.

Apple lover, at T2-chippen tilbyder et niveau af både privacy og sikkerhed, der aldrig før er set på Mac.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 René Nielsen

Jeg sad og tænkte at en chip i stedetfor en fysisk kontakt som kunne ”slukke kameraet og mikrofonen” ikke lød som Apple.

Der måtte være mere og det var der;

” Anyway, besides this, Apple’s T2 chip also offers other security features that are impressive like including the Secure Enclave coprocessor that protects your MacBook's encryption keys, fingerprint data, and secure boot features.

Along with the security and convenience of Touch ID, MacBooks with the T2 chip provide "a level of privacy and security protections never before seen on Mac," according to Apple.

The T2 chip offers some non-security features as well, like an image signal processor that enables enhanced tone mapping, controls the ambient sensor, the system management controller (SMC), white balancing to the FaceTime HD camera, Apple video encoder, audio controller, and enables "Hey Siri."”

Jeg synes at det lyder som et skridt i den rigtige retning med T2 chippen, men så gerne at ovenstående citat var inkluderet i artiklen.

  • 0
  • 0
#7 Hans Nielsen

"Apple lover, at T2-chippen tilbyder et niveau af både privacy og sikkerhed, der aldrig før er sæt på Mac."

Selv og jeg ikke bryder mig om Apples, så synes jeg da Apples tilgang til sikkherhed altid har været god. Og det her er vel bare en normalt udvikling i at øge privacy for den enkelte. Som er en del af Apples genatik.

At det også er nødvendigt er en anden sag. Hvem kunne have tænkt for 10 år siden. At man ville overvåget samlige mennesker i verden, bare fordi man kan ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere