Ny lov sikrer hollændere netneutralitet

Hollændske mobilsurfere kan ikke få et ekstragebyr for at bruge Skype, sådan som svenskerne får det. En ny hollandsk lov gør det ulovligt.

Som det første land i EU indfører Holland en lov, som gør det ulovligt for internetudbyderne at diskriminere mellem datapakker. Det skriver The Verge.

Det betyder i praksis, at det ikke er muligt for internetudbyderne at sætte ekstra gebyr på online tjenester. Noget som Telia er begyndt på i Sverige, hvor kunderne skal betale et ekstra gebyr for at bruge Skype.

Læs også: Telia afviser planer om Skype-afgift i Danmark

Den nye lov begrænser også internetudbydernes brug af deep package inspection (DPI). En kontroversiel teknologi, som bruges til at lave dybe analyser i kundernes internetkommunikation og på den måde kan afsløre, hvad kunderne præcist foretager sig på nettet.

Fremover skal kunderne tillade DPI før internetudbyderen må snage i trafikken.

Læs også: 3 spærrer Grooveshark-adgang med avanceret sniffer-metode

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Isak Gjedbo

+1 til Holland. Vi kunne godt bruge lidt tilsvarende lovgivning herhjemme! Det virker meget smartere at have love der er designet til vores "online levestil" frem for at bruge generelle forretnings regler som udgangspunkt for debat om disse emner. Personligt har jeg ikke noget imod indførelse af "package-shaping", selvom det bryder med net neutraliteten. Men jeg har noget imod at teleudbydere begynder at taksere mere for specifik data, det er jo ikke på nogen måde hverken dyre eller mere kompliceret at behandle data fra fx Skype end andet tilfældig data.

  • 13
  • 0
#5 Ulrik Moe

Hvorfor er det nødvendigt at lovgive? I kan jo bare skifte mobilselskab hvis jeres nuværende selskab ønsker at indføre gebyret... Skype-gebyret er galimatias, intet mindre, men ønsker i virkelig et samfund hvor politikerne skal erstatte vores ansvar som forbrugere? Monopolisme bekæmpes med deregulering og liberalisme - IKKE regulering!

  • 1
  • 6
Log ind eller Opret konto for at kommentere