Ny lov sikrer hollændere netneutralitet

10. maj 2012 kl. 09:458
Hollændske mobilsurfere kan ikke få et ekstragebyr for at bruge Skype, sådan som svenskerne får det. En ny hollandsk lov gør det ulovligt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som det første land i EU indfører Holland en lov, som gør det ulovligt for internetudbyderne at diskriminere mellem datapakker. Det skriver The Verge.

Det betyder i praksis, at det ikke er muligt for internetudbyderne at sætte ekstra gebyr på online tjenester. Noget som Telia er begyndt på i Sverige, hvor kunderne skal betale et ekstra gebyr for at bruge Skype.

Den nye lov begrænser også internetudbydernes brug af deep package inspection (DPI). En kontroversiel teknologi, som bruges til at lave dybe analyser i kundernes internetkommunikation og på den måde kan afsløre, hvad kunderne præcist foretager sig på nettet.

Fremover skal kunderne tillade DPI før internetudbyderen må snage i trafikken.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
10. maj 2012 kl. 20:16

Hvorfor er det nødvendigt at lovgive? I kan jo bare skifte mobilselskab hvis jeres nuværende selskab ønsker at indføre gebyret... Skype-gebyret er galimatias, intet mindre, men ønsker i virkelig et samfund hvor politikerne skal erstatte vores ansvar som forbrugere? Monopolisme bekæmpes med deregulering og liberalisme - IKKE regulering!

6
10. maj 2012 kl. 20:20

Det er et sundt liberalt princip at mange ting løses bedst med de frie markedskræfter, men det er nu ærgeligt at en del liberale ikke har forstået at et monopolmarked ikke er et frit marked.

7
11. maj 2012 kl. 22:59

Peter Mogensen

Lad mig gentage mig selv: "Monopolisme bekæmpes med deregulering og liberalisme - IKKE regulering!".

8
12. maj 2012 kl. 13:19

Ja ja... det er fint. Så går jeg ud fra at du kan holdes op på det, når snakken falder på statsuddelte monopoler på protokoller, formater og interfaces.

3
10. maj 2012 kl. 11:50

Sådan skal det gøres, kæmpe plus til Holland! Nu mangler vi bare, at resten af Europa følger efter med tilsvarende lovgivning.

2
10. maj 2012 kl. 11:45

...at det spreder sig til hele EU... det er vel derfor man har EU.

4
10. maj 2012 kl. 13:31

Jo jo... men husk at Holland også kun er et direktiv væk fra at måtte fjerne den lov igen.

1
10. maj 2012 kl. 10:32

+1 til Holland. Vi kunne godt bruge lidt tilsvarende lovgivning herhjemme! Det virker meget smartere at have love der er designet til vores "online levestil" frem for at bruge generelle forretnings regler som udgangspunkt for debat om disse emner. Personligt har jeg ikke noget imod indførelse af "package-shaping", selvom det bryder med net neutraliteten. Men jeg har noget imod at teleudbydere begynder at taksere mere for specifik data, det er jo ikke på nogen måde hverken dyre eller mere kompliceret at behandle data fra fx Skype end andet tilfældig data.