Ny løsning splitter din Android op i privat- og firmamobil

7. oktober 2011 kl. 13:1912
Ny løsning splitter din Android op i privat- og firmamobil
Illustration: Android.
Forskere har fundet en sikker måde at dele Android-telefoner op på, således at informationer finder deres rette plads på telefonen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bizztrust til Android hedder løsningen, der tilbyder to separate miljøer på telefonen til data og applikationer.

De to miljøer kan hver især identificere, om indhold hører til en arbejdsrelateret eller en privat applikation og kan gemme dem separat i den korrekte del af telefonen. Og de tillader, at man kan installere lige så mange private applikationer, som man ønsker, på den private del af telefonen.

Såfremt hackere har held med at infiltrere en usikret applikation i det private miljø, har de således stadig ikke tilgang til virksomhedens data.

Sikkerhedseksperter på Fraunhofer Institutet for sikkerhedsinformationsteknologi på Center for Advanced Security Research Darmstadt, CASED, har udviklet løsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et farvet symbol vises i displayet, så brugeren hele tiden ved, hvilken del af telefonen man befinder sig i. Et rødt symbol viser, at man er i arbejdsmiljøet, mens det personlige område markeres med en grøn farve.

Det kræver kun to klik på skærmen at skifte over til den anden side. Forskerne måtte dog ændre en del af Android-styresystemet, for at det kunne lade sig gøre at køre to virtuelle smartphones i en enkelt enhed, og for at alle data fra accepterede applikationer bliver markeret som pålidelige.

Virksomheden kan således selv bestemme, hvilke programmer der er tilgængelige for brugeren til erhvervsmæssig brug. Disse regler kan også ændres over tid, hvis business-applikationer opdateres eller slettes.

Sikkerheden er garanteret på alle tidspunkter, fordi telefonens software kontrolleres, inden telefonen kan logge på virksomhedens netværk via en sikker VPN-adgang.

Andre har dog allerede tænkt tanken med virtuelt at dele telefonens desktopmiljø op i en arbejdsrelateret og en privat del, blandt andet VMware.

Teamet bag Bizztrust vil da også finde samarbejdspartnere i industrien for at gøre løsningen mere brugervenlig og lettere at styre for it-chefen i det daglige.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
8. oktober 2011 kl. 11:55

Hvad med bare at sørge for at styresystemet bliver så stabilt at man kan foretage en telefonsamtale uden at skidtet genstarter. Er det for meget forlangt af en telefon :-/

6
8. oktober 2011 kl. 14:09

Jeg har brugt en hel del Android-telefoner og aldrig været ude for den slags. Hvad er det for en telefon du har?

5
8. oktober 2011 kl. 12:37

Det handler nok ikke noget omkring Android men hvordan producenten har porteret det til din telefonen! Overvej at roote din telefon hvis den ikke virker og installere noget en trejde part har udviklet, som man ved virker mere optimalt.. tjek evt. xda-developers.com ud!

8
10. oktober 2011 kl. 11:52

Det handler nok ikke noget omkring Android men hvordan producenten har porteret det til din telefonen! Overvej at roote din telefon hvis den ikke virker og installere noget en trejde part har udviklet, som man ved virker mere optimalt.. tjek evt. xda-developers.com ud!

Så det er svaret til Hr og Fru Hansen, når deres Android mobil ikke virker? Ender vi nu der hvor Nokia var, med telefoner der kommer så hurtigt på gaden, at kvaliteten er skruet helt ned? Kapløbet på Android er godt i gang, der kommer simpelthen nye telefoner hele tiden (og det burde være godt). Fragmentationen er bare total, og det har før været destruerende for kvaliteten. Selv Samsung Galaxy S II, eller hvad den nu hedder, findes i en myriade af forskellige varianter, og nu kommer de med en til, en 720p variant, som svar på Optimus LTE fra LG. Løs nu nogle rigtige problemer for brugerne istedet for kun at satse ensidigt på ekstra afkast til aktionærene. I sidste ende vil det nemlig skabe ekstra afkast til aktionærene (se på Apple).

9
10. oktober 2011 kl. 14:40

Hvor er det du vil hen? At producenterne skal bruge mere tid på at udvikling af porteringen af android? Eller bare lave mange mindre telefoner?

11
10. oktober 2011 kl. 14:54

Det kan du have ret i! - Men for min egen synsvinkel vil jeg alligevel roote min telefon, da jeg selv vil ind og lege med den. Men det er jo kun fordi at jeg selv interesserer mig i det.

3
7. oktober 2011 kl. 22:38

Good technologies kan i øjeblikket mest, sikkerhedsmæssigt, på Android.. men google er sakket rigtig meget bagud med Android.

Håber virkelig de får styr på fragmenteringen, får styr på producenterne og ellers får udviklet api'erne til reel kryptering m.m.

7
10. oktober 2011 kl. 08:53

Skal lige nævnes at jeg ønsker at Android skal have succes. Når alternativet er iPhone og Windows Phone - så ved jeg godt hvor jeg går hen i sidste ende.

2
7. oktober 2011 kl. 16:48

Jeg mener, at Android er fejldesignet på dette punkt, og derfor ser vi sådanne lappeløsninger. Man burde havde udnyttet multiuser-funktionaliteten i kernen under udviklingen af Android.

1
7. oktober 2011 kl. 13:35

Hvis problematikken er at private apps og data fra tvivlsomme leverandører kan indeholde skadelig kode, der stjæler hemmeligheder, så er opdelingen vel kun sikker så længe, det slet ikke er muligt for data fra den ene halvdel at komme over til den anden. Selv hvis de sikrer at data ikke kan bløde igennem direkte på telefonen, kan den skadelige kode jo stadig lægge sig i noget data, som brugeren kan forvente at ville overføre manuelt til arbejdsdelen -- fx en kontaktpersons informationer -- og så bare vente på at brugeren hiver det ud på en computer og lægger det tilbage på arbejdsdelen. Så er koden inde og kan lave ravage og spionage alt hvad den vil.