Ny lønstatistik klar: Får du for lidt?

Chefen er både den, der tjener mest og stiger mest i løn. Den generelle lønstigning er faldende, viser nye tal fra it-fagforeningen HK\Samdata.

Du skal være glad, hvis din løn steg mere end 2,1 procent sidste år. For så steg du nemlig mere end gennemsnittet af medlemmerne i it-fagforeningen HK\Samdata.

Samdata har netop offentliggjort ny lønstatistik over en lang række it-relaterede job. Og den generelle lønstigning er faldende, viser tallene fra Samdatas magasin. Eksempelvis steg lønnen fra 2008 til 2009 med 5,8 procent, mens den seneste opgørelsesperiode fra 2010 til 2011 lå på 2,1 procent.

Dog kan it-folk, som beskæftiger sig med vedligeholdelse og dokumentation af software glæde sig over en lønstigning på 4,4 procent. Derimod står driftteknikerne kun til at få forstørret deres lønpose med 0,5 procent.

Bedst lønnet er kategorien it-arkitekter, der i snit tjener 44.948 kroner om måneden. I bunden finder man medlemmer, der arbejder med PR. De scorer i gennemsnit 32.819 kroner månedligt.

Cheferne scorer kassen

Træder man op på øverste trin inden for it-områdets arbejdsopgaver, så har it-cheferne scoret den højeste gevinst i forhold til sidste år. De har i gennemsnit fået mellem 6000-10.000 kroner mere til dem selv om måneden end de medarbejdere, som har mindre ansvar. Det svarer til en stigning på 3 procent i chefernes løn - ud fra Samdatas beregninger. Almindelige medarbejdere, måtte i gennemsnit tage til takke med 1,9 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Axel Andersen

"De har i gennemsnit fået mellem 6-10.000 kroner mere til dem selv om måneden, hvilket svarer til en stigning på 3 procent."

Så en it-chef har altså mellem 200.000 og 300.000 kroner om måneden.

  • 0
  • 0
Rasmus Nielsen

Jeg tror at en fjer er blevet til fem høns her....

Jeg tror det samdata skriver skal forståes sådan her: "en chef (altså en medarbejder med personale ansvar) tjener 6-10000 kroner mere om måneden end en medarbejder uden personale ansvar, og den type medarbejder har haft en stigning på 3%, hvor almindelige medarbejdere har kun haft en stigning på 1,9%

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere