Ny licensaftale for Microsoft-produkter kan koste dig 40 procent ekstra

Microsoft har lanceret en ny licensmodel for server- og cloud-produkter. Den kan måske gøre kundernes liv nemmere, men også op til 40 procent dyrere, viser en gennemgang.

Der er nye tider på vej for Microsofts server- og cloud-kunder. Microsoft lancerer nemlig nu den nye licensaftale SCE (Server and Cloud Enrollment), som skal afløse de to nuværende aftaler, Enrollment for Core Infrastructure (ECI) og Enrollment for Application Platform (EAP). Ændringerne gælder for hele kloden, altså også i Danmark.

Men det kan koste nogle kunder op til 40 procent ekstra, advarer en ekspert i it-udgifter, som har gennemgået den nye aftale. Det skriver Infoworld.com.

Den nye SCE-aftale er målrettet kunder, der i forvejen lægger mange penge hos Microsoft, så er man i den kategori, er den værd at se nærmere på, lyder rådet. Men andre kan altså risikere at betale mere, end de gør i dag, og så kan det være en fordel at få lavet en ny treårig aftale med Microsoft under de gamle vilkår i ECI og EAP.

Version2 har bedt Microsoft Danmark om en kommentar og har fået følgende skriftlige udtalelse:

»SCE forenkler Microsofts enterprise-licensprogram ved at udfase EAP, ECI & EWA. Det betyder, at de tre tidligere licensformer bliver slået sammen til én. SCE vil for nogle kunder betyde en besparelse, mens andre vil opleve højere priser,« skriver PR-medarbejder Jakob Andersen fra Microsoft Danmark.

Hvem der vil opleve højere priser, ønsker Microsoft Danmark ikke at udtale sig om - det er nemlig umuligt at generalisere, lyder meldingen.

Med en SCE-aftale følger også forpligtelser med, blandt andet at man har en Software Assurance-aftale, og at man bruger System Center til alle Windows-servere i organisationen. Til gengæld får man rabat på den samlede pakke, for eksempel 15 procents rabat på Software Assurance-produkter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jimmy Frydkær Dürr

De grådige bliver mere grådige, om end kvaliteten af deres "ydelser" ikke ser skyggen af forbedringer, produkt for produkt.

Software Assurance-produkter? Gejl og humbug fra ende til anden. SCE-aftalen vidner mere om en virksomhed i dødskramper, end en virksomhed med en solid vision.

Men spændende vil det da blive at følge, hvor mange +40%-kunder, der ønsker at fortsætte med at se deres overskud blive spist op af en talentløs virksomhed som Microsoft - Endelig er der jo alle *nix-versionerne, som +40%'rene kan hælde deres data over på.

Hvis MS ikke kan tilbyde forbedrede produkter for at retfærdiggøre så ublu en stigning i licenserne, men er nød til at vride penge ud af markedet gennem dyrere licenser, for samme makværk, ligner det ragnarok, mere end godt er. Hopper nogen på den pind burde de alligevel ikke sidde ved roret i en virksomhed.

 • 7
 • 4
#2 Jesper Hansen

Hvis man nu følger Microsoft bare en lille smule så vil man også vide at den her licens stemmer godt overens med den retning de og deres produkter har: Cloud - Public, private og hybrid.

Men igen ser man hvor nemt det er at få +'er herinde - svin Microsoft til uden nogen egentlige argumenter :-)

 • 4
 • 10
#3 Jimmy Frydkær Dürr

@Jesper Hansen

Jeg sviner ikke MS til, det klarer de så udemærket selv. Jeg ridser blot det faktum op, at det her er, som det altid har været med Microsoft: Under middel produkter til tårnhøje priser. Samt det faktum, at MS ikke vedkender sig nogen skyld i de fejl, deres produkter lider under, men tørrer det hele af på brugerne af deres systemer.

MS er ikke det eneste firma, som bruger denne "taktik". Oracle er et andet godt eksempel. Og du kan sikkert selv finde mange flere softwarehuse, der passer på billedet.

Men det er da spøjst at se, at kritiserer man Microsoft her på sitet, myldrer det ind med MS fanboys, som så begynder på deres æv-bæv-sammenligninger. Ynkeligt.

Jesper, prøv lige at hoppe en tur på http://www.groklaw.com og søg på de sager, der ligger der om netop MS og deres gøren og laden gennem tiderne. Hav hellere en pak klinex parat ved siden af dig; det bliver sikkert en fugtig omgang for øjnene.

Cloud eller ikke Cloud. Selv Microsoft udbyder FOSS distributioner som platform på deres sky. Undrer mig. HAR det mon en årsag, at de vælger at udbyde noget "fjenden" har lavet? Sideløbende med deres eget software?

Det virker lidt, som er vi i en tilstand, hvor Microsoft selv begynder at gøre brug af de produkter, som kan profilerer dem positivt overfor brugerne. MS har skam deres berettigelse i markedet, og selv Microsoft er i dag blandt de helt store bidragsydere til Linux-kernen (hyper V). Blot er deres forhøjelse af priserne for deres licenser en ublu affære, for alle andre end deres fanboys.

Microsoft skal nok klare den, ingen tvivl om det. Men det bliver ikke som en af de største spillere på markedet fremadrettet. Signalerne fra Microsoft peger da også i retning af, at de selv er klar over det faktum, og har accepteret det. Så nu mangler vi bare, at de famøse fanboys også får øjnene op for fakta.

 • 7
 • 5
#5 Jesper Hansen

Jeg sviner ikke MS til, det klarer de så udemærket selv. Jeg ridser blot det faktum op, at det her er, som det altid har været med Microsoft: Under middel produkter til tårnhøje priser. Samt det faktum, at MS ikke vedkender sig nogen skyld i de fejl, deres produkter lider under, men tørrer det hele af på brugerne af deres systemer.

Nej, ingen forbedringer i produkter, dødskramper og antydninger om at en talentløs virksomhed blot tager firmaers penge er ikke en sviner, det kan jeg godt se.

At påstå der ikke sker nogen forbedringer i Microsofts produkter viser at man enten ikke ved noget om det eller bare hater uden grund. Produkterne dækket af licensen der er emnet her har gennemgået en voldsom udvikling over de sidste par år.

Mht. resten af dit indlæg vil jeg ikke bruge så meget tid på det. Jeg ved udemærket hvad Microsoft har været igennem og gjort før i tiden, og nej jeg synes ikke det er positivt - uanset hvor meget MS fanboy du vil påstå jeg er, blot fordi jeg ikke hopper med på de evige version2 standard indlæg om hvor onde Microsoft er. Hvad jeg synes er positivt er, som du også påpeger, at de rent faktisk at begyndt at samarbejde mere - måske fordi de er nød til det, men uanset er det positivt.

Og så vil jeg lige påpege at jeg ikke har støttet den nye licens. Jeg har bare sagt at den stemmer overens med den retning Microsoft infrastruktur produkterne er i - så spar mig for dit fanboy pladder.

 • 1
 • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere