Ny Lenovo-bærbar koldstarter Windows 7 på 10 sekunder

Lenovo annoncerer en bærbar computer med en opstartshastighed på bare 10 sekunder. Et miks af blandt andet en optimeret BIOS og SSD gør det muligt.

Computerproducenten Lenovo har lanceret en ny bærbar computer under virksomhedens nye Enhanced Experience 2.0 program. Det betyder, at Lenovos nye ThinkPad T420s med den såkaldte RapidDrive-teknologi får en opstartstid på bare 10 sekunder, hvis den udstyres med en SSD-harddisk.

Hvis maskinen ikke er udstyret med en SSD-harddisk lover Lenovo en opstartstid på cirka 20 sekunder.

Den nye T420s byder på en batterilevetid på op til 10 timer, og er bestykket med Intels nyeste Sandy Bridge-processorer, der rangerer fra Core i3 og op til i7.

Desuden byder maskinen på USB 3.0, et 34mm Express Card slot, et indbygget 720p webkamera og en 14? skærm med en opløsning på 1600 x 900 pixels. Lenovo oplyser, at maskinen inklusiv et optisk drev, vejer 1,78 kilo.

Som en fiks detalje for den flittige bruger af Skype og andre lignende tjenester, så har Lenovo implementeret en ny lyddæmpning til tastaturet, så brugerens tastetryk ikke opfanges så let af den indbyggede mikrofon under et opkald.

Ud over en hurtigere opstartstid vil alle maskiner under EE 2.0 kunne vågne op fra dvale på mindre end et sekund og tilbyder desuden en række sikkerhedsværktøjer.

Lenovo ThinkPad T420s vil være tilgængelig fra midten af maj måned med en startpris på 1.679 dollar. Danske pc-købere kan forvente et prisniveau på 12-20.000 kroner afhængig af konfigurationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kristian Nielsen

Er der tale om en ny T420s eller? Der er jo flere butikker der allerede har T420s og som har haft dem siden starten at April (mener jeg).

Men ja der er tale om en rigtig fed computer, har selv T400 og ville ønske jeg havde råd til at opgradere. Ellers har jeg også kigget lidt på den nye Thinkpad X1, og jeg håber at rygterne ikke rygterne taler sandt om kun 5 timers batterilevetid.

 • 0
 • 0
#3 Jesper Henriksen

Vi er i den situation at man er ved at skifte fra T410s til T420s nu, jeg har endnu ikke haft held med at få en T420s leveret. Leverings estimatet er sidst i Maj. Så det er en ny computer ja, derudover er t410s og t420s jo "slim" modeller (deraf S'et) så det er ikke helt det samme som din T400 :)

 • 0
 • 0
#8 Bjarke I. Pedersen

Efter hvad jeg kan grave frem omkring det, så er det egentlig "bare" en SSD som sidder direkte på PCIe bussen, og som så fungerer som et cache for den normale disk.

Alt i alt meget smart, men der er som sådan ikke noget nyt i at placere en SSD direkte på PCIe bussen - mener at der for en del tid siden var nogle som viste et helt PCIe kort man kunne sætte i, som så fungerede som en SSD.

 • 0
 • 0
#13 Jakob Damkjær

"Lyder næsten sammenlignelig med en MacBook Pro ... selv prisen ligner ... (og så må jeg hellere dukke mig)"

Tjoe det eneste du bør dukke dig for er lavtflyvende fakta... den der Lenovo starter på 12.000... Macbook Pros starter på 9.000 så prisen er kun 33 % højere på minimums konfiguration for minimums konfiguration.

Så du har ret det er næsten sammenlignligt, forudsat at man bruger ordet "næsten" på samme måde som Aslan bruger ordet "snart".

/Jakob

PS! I can resist everything, except temptation.

 • 0
 • 0
#16 Hans Dalsgaard Jensen

Jeg vlle nu godt se en Macbook pro med en 5400 rpm harddisk koldstarte win 7 på 10 sek.

Mon en Lenovo kan det? MacBook Pro fås også med 7200 o/min eller SSD, hvis der skal sammenlignes. Men om nogen har "mishandlet" den med Win 7 er jo så et spørgsmål...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere