Ny Lego-robot skal introducere børn til programmering - med pruttelyde

4. januar 2017 kl. 13:01
Ny Lego-robot skal introducere børn til programmering - med pruttelyde
Illustration: LEGO.
Lego Boost er mindre avanceret end Mindstorms og er tænkt som et legetøj, der skal lære børn principperne i programmering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lego er på vej med et nyt robotbyggesæt, der skal være mere begyndervenligt end Lego Mindstorms. Det nye byggesæt Lego Boost giver mulighed for at bygge fem forskellige modeller, der kan programmeres ved hjælp af en app.

Byggesættet indeholder ifølge Engadget en primær kontrolenhed, Move Hub, der styrer input og output, samt blandt andet en farve- og afstandssensor og en præcisionsmotor.

Mens Mindstorms blandt andet bruges i undervisning, så er Lego Boost først og fremmest tænkt som et legetøj.

»Det er ikke målet at lære børnene noget, men ved at rode med sættet vil de rent faktisk lære noget,« siger chefdesigner på projektet Simon Kent fra Lego til The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sættet bruges ved hjælp af en app, der kan hentes til Android eller iOS-baserede tablets, hvor børnene får byggeinstruktioner og hjælp til at programmere, hvad de fem modeller kan. Det er ikke alle funktioner, der har en praktisk anvendelse, men mere er tænkt som underholdning. Robotmodellen Vernie kan eksempelvis programmeres til at afspille en pruttelyde, hvis man trækker den i fingeren, og den samme pruttelyd kan kattemodellen ifølge Mashable også afspille, når katten drikker virtuel mælk.

Selve programmeringen foregår ved at sætte kodeblokke sammen, sådan som det også kendes fra en række andre værktøjer til at introducere børn til programmering. Programmering bliver dermed til et puslespil, hvor man lærer at sætte funktioner sammen i rækkefølge for at få modellen til at udføre en bestemt handling.

En del af modellernes adfærd er dog allerede indbygget i kodeblokkene for fra begyndelsen at give børnene mulighed for at interagere med modellerne.

Det nye byggesæt blev vist frem i forbindelse med forbrugerelektronikmessen CES, der finder sted i denne uge i Las Vegas, men sættet kommer først i handlen til sommer.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger