Ny Lego-robot skal introducere børn til programmering - med pruttelyde

Illustration: LEGO
Lego Boost er mindre avanceret end Mindstorms og er tænkt som et legetøj, der skal lære børn principperne i programmering.

Lego er på vej med et nyt robotbyggesæt, der skal være mere begyndervenligt end Lego Mindstorms. Det nye byggesæt Lego Boost giver mulighed for at bygge fem forskellige modeller, der kan programmeres ved hjælp af en app.

Byggesættet indeholder ifølge Engadget en primær kontrolenhed, Move Hub, der styrer input og output, samt blandt andet en farve- og afstandssensor og en præcisionsmotor.

Mens Mindstorms blandt andet bruges i undervisning, så er Lego Boost først og fremmest tænkt som et legetøj.

»Det er ikke målet at lære børnene noget, men ved at rode med sættet vil de rent faktisk lære noget,« siger chefdesigner på projektet Simon Kent fra Lego til The Verge.

Sættet bruges ved hjælp af en app, der kan hentes til Android eller iOS-baserede tablets, hvor børnene får byggeinstruktioner og hjælp til at programmere, hvad de fem modeller kan. Det er ikke alle funktioner, der har en praktisk anvendelse, men mere er tænkt som underholdning. Robotmodellen Vernie kan eksempelvis programmeres til at afspille en pruttelyde, hvis man trækker den i fingeren, og den samme pruttelyd kan kattemodellen ifølge Mashable også afspille, når katten drikker virtuel mælk.

Selve programmeringen foregår ved at sætte kodeblokke sammen, sådan som det også kendes fra en række andre værktøjer til at introducere børn til programmering. Programmering bliver dermed til et puslespil, hvor man lærer at sætte funktioner sammen i rækkefølge for at få modellen til at udføre en bestemt handling.

En del af modellernes adfærd er dog allerede indbygget i kodeblokkene for fra begyndelsen at give børnene mulighed for at interagere med modellerne.

Det nye byggesæt blev vist frem i forbindelse med forbrugerelektronikmessen CES, der finder sted i denne uge i Las Vegas, men sættet kommer først i handlen til sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere