Ny kvindelig it-ordfører hos S

Socialdemokratiet har netop udpeget Sofie Hæstorp Andersen som ny it-politisk ordfører i stedet for Magnus Heunicke. Det store aktuelle spørgsmål bliver formatdiskussionen.

Selv om it ikke ligefrem har stået højest på Socialdemokratiets nye it-politiske ordfører Sofie Hæstorp Andersens aktivitetsliste, så finder hun området yderst relevant og interessant. I første omgang forventer hun at kaste sig ud i formatdebatten om åbne standarder.

»Her og nu er det hele diskussionen om åbne dokumentstandarder, om der skal være en eller to. Det vil komme til at optage min tid nu og i den kommende tid, men hele min tilgang til it-området er præget af, hvordan man kan understøtte en række velfærdsområder på en god måde, så vi får bedre sammenhæng i vores tilbud til borgerne,« siger hun

Sofie Hæstorp Andersen vil dog ikke afsløre, om hun er tilhænger af et eller to dokumentformater.

»Det er stadig i høringsfasen, og vi har ikke lagt os fast på, om vi vil have et format eller to, så det vil jeg ikke melde ud i dag. Vi har lyttebøfferne ude, men meget afhænger af om standard nummer to OpenXML bliver ISO-certificeret internationalt, hvilket vi jo ikke ved« siger hun.

Sofie Hæstorp Andersen gør dog opmærksom på, at konsekvenserne af indførelse af åbne dokumentformater skal vurderes nøje.

»Vi er afventende og har en række spørgsmål. Vi er jo et parti, der sætter velfærden højt, så det skal ikke være sådan, at store dele af den offentlige sektor bryder sammen, fordi vi kun må bruge odf-standarden, men vi må også se langsigtet på det her,« siger hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Hans Schou

Jeg må havde overset noget. Jeg troede høringsfasen for længst var overstået. Rent faktisk har Helge Sander utalt sig inden resultatet af høringen blev offentliggjort, så det er næppe høringen man venter på.

Som borger venter jeg meget på at høre hvilke konsekvenser det vil få for mig personligt med to formater. Hvilke konsekvenser vil det få for offentlige institutioner? Når kommunen vil sende mig en formular, skal de så vedhæfte to filer i hvert deres format? Hvis ja, hvilke besværligheder vil det medføre? Når jeg så sender svaret tilbage, så skal kommunen være i stand til at fortolke begge formater lige godt, eller hvordan? Hvad gør jeg hvis de kun kan håndtere det andet format? "Så kan jeg jo bare klage" - drop det, det duer ikke. Ét format - fat det dog.

Vi gråhårede der har sloges med CP437 og CP865 alt for meget, gider ikke igen. Sandt er det at netop dette har været mit levebrød, men det er da ikke progressivt på nogen måde, og slet ikke noget der bør gentages.

 • 0
 • 0
#4 Jørgen Elgaard Larsen

Hans Schou skrev: "Rent faktisk har Helge Sander utalt sig inden resultatet af høringen blev offentliggjort"

Ikke nok med det: Han udtalte allerede inden høringsfristen var udløbet og alle høringssvar var kommet ind. Han har hele tiden været tilhænger af to standarder, høring eller ej.

Mvh

Jørgen Elgaard Larsen

 • 0
 • 0
#5 Eskild Nielsen

Socialdemokraterne kan da næppe have valgt hende til it-ordfører på grund af særlig interesse eller indsigt. Hvis hun er citeret bare nogenlunde korrekt, så har hun jo nærmest spået at en satsnig på ODF som eneste format uundgåeligt vil føre til det store sammenbrud i socialsektoren.

/eskild

 • 0
 • 0
#6 Peter Holm Jensen

...og så er det jo nu at alle Jer der har en mening hjælper hende, f.eks. sikre at hun får læst de rigtig blogs, får de rigtige dokumenter o.s.v. der er nemlig andre med mere kommercielle holdninger der nok skal forstå at påvirke.

Mvh

Peter Jensen

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere