Ny kryptovaluta-webshop skal stække bankernes høje gebyrer
»Når jeg skal sende penge hjem til Frankrig gennem banken tager det 2-5 dage, og det koster 20 kroner hver gang. Med kryptovalutaer kan folk sende penge til andre lande på 10 minutter uden at betale bankgebyrer. Blockchain-teknologien, som ligger bag kryptovalutaerne, kan potentielt overflødiggøre mellemmændene i bankverdenen, når man skal overføre penge fra den ene verdensdel til den anden.«
Sådan argumenterer Julien Protain, der læser Global Business Informatics på IT-Universitetet, for den nye portal Clockwork Trader, som han har udviklet sammen med Samy Tessier, der læser Samy matematik på Københavns Universitet. Platformen som er omtalt i en artikel på itu.dk lanceres efter planen senere i år
De har arbejdet på startup-projektet i et års tid, og tanken er med Clockwork Trader at give danskerne mulighed for at købe kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Litecoin både billigere og nemmere end hidtil muligt.
Problemet er nemlig ifølge dem, at det stadig er forbundet med besvær og høje gebyrer at investere i kryptovalutaer. Målet er ikke at understøtte spekulation i kryptovalutaer, men at gøre hverdagen billigere for menigmand.
»Vi vil gøre kryptovalutaer tilgængelige for alle, som har lyst til at prøve dem. For at kunne gøre det, er det vigtigt at tilbyde lettilgængelige betalingsmetoder, og derfor vil vores brugere kunne købe digitale valutaer nemt og hurtigt med danske kroner uden skulle betale høje gebyrer,« siger Samy Tessier til itu.dk.
Målet er aktiehandel med kryptovalutaer
Den oprindelige idé med Clockwork Trader var at udvikle en portal, hvor brugerne kan købe aktier med kryptovaluta, og det er stadig det langsigtede mål med virksomheden. Det vil dog kræve en licens fra Finanstilsynet, der vil tage mindst et par år at opnå, vurderer de to iværksættere, som allerede har fået rådgivning af myndigheden om, hvad der skal til for at opfylde alle lovkravene.
»Slutmålet er ikke at være endnu en kryptovalutabørs, for det er et marked, som allerede er ved at være mættet. I sin nuværende form skal portalen være et springbræt og en indtægtskilde på vejen mod det endelige produkt,« fortæller Samy Tessier til itu.dk.
De to unge franskmænds virksomhed er skudt i gang med en investering på 225.000 kroner fra ITU Business Development og Syddansk Innovation. Mentor i projektet er bl.a. ITU-professor Roman Beck.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.