Ny kryptering slukker for Blu-ray-afspillere

Blu-ray introducerer avanceret kryptering, der ikke er kompatibel med alle afspillere

Der er i USA netop kommet et par nye titler på gaden i Blu-ray-formatet. Disse titler anvender en ny kryptering med betegnelsen BD+, som er en del af Blu-ray-standarden.

Imidlertid var BD+ ikke færdigudviklet, da de første afspillere fra LG og Samsung kom på markedet, hvorfor disse afspillere går i sort, hvis man prøver at afspille en af de nye titler.

Ifølge Wall Street Journal er LG og Samsung ikke blevet adviseret om anvendelsen af den nye krypteringsteknologi, hvorfor firmaerne ikke har en opgradering klar. Ifølge avisen arbejder begge firmaer dog hektisk på at vække de gamle afspillere til live, hvilket skulle ske senest om et par uger, når der er ny firmware klar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Flemming Frandsen

BD+ er betegnelsen for et lag af java kode som kan være forskellig på hver disk.

Mao kan BD+ meget mere end kryptering kan, det kan f.eks. programmeres til at kræve at man skal indtaste en kode hver gang man skal se en film.

Det gør at man som forbruger ikke har nogen ide om hvilke begrænsninger der kan komme på fremtidige Bluray udgivelser, så derfor er Bluray værre for forbrugere end HD-DVD.

HD-DVD bruger kun AACS til at forhindre afspilning og AACS er blot krypto der ikke kan programmeres.

  • 0
  • 0
#3 Brian Aagesen

Jeg nægter at tro på at de ikke vidste det, da jeg som forbruger har vist det i nogle måneder, som jeg har læst på den officielle BD-side, så det er bare en dårlig undskylning for ikke at være forberedt, og yde en dårlig kundeservice

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere