Ny krigserklæring fra HP: Vi er nu 100% Cisco-fri zone

HP har fejet alle Cisco-produkter ud af sine datacentre og slår dermed igen fast, at krigen mellem de to på datacenter-markedet kører på fuldt blus.

Det er nu lykkedes HP at smide de allersidste stykker hardware fra konkurrenten Cisco ud af sine datacentre, og dermed kan HP officielt erklære sig for Cisco-fri zone, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Cisco har traditionelt set været leverandør af netværksprodukter som routere og firewalls, men er inden for de seneste år gået hen og blevet en direkte konkurrent til HP, fordi Cisco har givet sig i kast med at producere servere - én af HP's spidskompetencer.

Dermed er fronterne mellem de to selskaber trukket knivskarpt op på markedet for hardware til datacentre, hvilket HP's seneste udmelding også bekræfter.

Brugte et halvt år på udrensning

Ifølge HP har udrensningen af Ciscos produkter taget under et halvt år og blandt andet omfattet installationen af 75 HP A-series routere og switche, opgradering og udskiftning af 30 circuits samt implementering af nye WAN-produkter.

»I april sagde vi, at vi ville være Cisco-fri zone. Det løfte har vi nu indfriet ? endda før planlagt og med endnu større performanceforbedringer end forventet. Opbygningen af de nye HP datacentre er et godt bevis på den styrke, som HP Netværk har fået efter opkøbet af 3Com,« udtaler Jonas Dalsgaard, direktør for HP Networking i Danmark, i pressemeddelelsen.

HP købte netværksspecialisten 3Com for 13 milliarder kroner i november 2009 netop for at opruste mod Cisco.

**LÆS OGSÅ **HP køber 3Com for 13 milliarder kroner

HP har i årets løb arbejdet på at færdiggøre seks nye interne datacentre til at servicere HP's mere end 300.000 medarbejdere. Datacentrene er de første, der er drevet 100 procent af HP's egne netværksløsninger.

De nye datacentre er placeret i Houston, Austin og Atlanta i USA og de erstatter 85 gamle HP-datacentre og adskillige mindre serverinstallationer på verdensplan.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Mønsted

Jeg er sikker på at denne skyttegravskrig vil være enormt nyttig for HP. Når det lykkes HP at udradere al mulighed for samspil mellem deres server og Ciscos netværk kommer tiden til at store firmaer bliver nødt til at vælge enten at gå fuldt ud med HP eller med Cisco - og der kommer HP meget hurtigt til at opdage at Cisco står meget stærkere end HP når det gælder om hvorvidt folk vil skifte. De fleste store firmaer har et stort Cisco netværk og vil ikke blande nye produkter ind i dette. Derimod har de færreste firmaer noget som helst der ikke kører lige godt på HP, IBM og Cisco servere.

Vi står lige nu med det problem at HP ikke gider indføre nye Cisco-switche til deres blade-chassiser. Det kommer til at betyde at vi bliver nødt til at teste om ikke Ciscos servere kan klare opgaven, på trods af at vi ellers er utroligt glade for HPs servere. At skifte til HP net er til gengæld udelukket. Der er hverken de features vi skal bruge eller tiltroen til at det rent faktisk kommer til det.

Det kan godt være Cisco har været så onde at møve sig ind på jeres område (omend i jo længe har møvet jer ind på deres med jeres switche) men jeres handlinger sørger udelukkende for at drive endnu flere kunder i retning af Cisco.

Så tillykke til HP. Det er lykkedes jer at udelukke Cisco fra jeres eget net. Det er også lykkedes at drive jeres kunder i armene på Cisco.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere