Ny kinesisk 7 tommer Android-tavle-pc kommer til Danmark

Tavle-pc'en ZTE Light bliver en billig konkurrent til Samsung Galaxy Tab på det danske marked. ZTE Light er også en lille Android-baseret tavle-pc, men har en langsommere processor.

Lige nu kan danske kunder i praksis kun købe to lette tavle-pc'er fra henholdsvis Samsung og Archos, men i denne måned kommer også en helt ny producent på det danske marked.

Kinesiske ZTE lancerer selskabets letvægtstavle-pc ZTE Light på det danske marked i november, og den vil blandt andet blive solgt gennem Telia.

ZTE Light er en tavle-pc med en skærm på 7 tommer i et format, der minder om Samsung Galaxy Tab, der netop er kommet i handlen i Danmark.

Vægten er på blot 403 gram, og pc'en er 12 millimeter tyk. Skærmen er TFT med en opløsning på 800 gange 480 pixel, og styresystemet er Android 2.1. ZTE Light har indbygget wifi og 3G, som både kan bruges til data og til tale.

Prisen er ifølge ZTE sat til at være fordelagtig, og Telia har da også placeret den som det prisvenlige valg i selskabets trekløver af Android-tavler, som udgøres af Samsung Galaxy Tab, Viewsonic Viewpad 7 og så ZTE Light.

Den lavere pris er endnu ikke offentliggjort, men den samme model bliver angiveligt lanceret i Australien for 1.500 kroner. Den lave pris betyder dog også lidt lavere specifikationer.

Processoren har således en clockfrekvens på 600 megahertz, hvor de flest Android-enheder i dag har rundet 1 gigahertz. Den indbyggede hukommelse er fordelt på 512 megabyte RAM og 512 megabyte flashhukommelse.

Især det sidste skal man være opmærksom på, da enheden med version 2.1 af Android vil gemme applikationerne på den indbyggede flashhukommelse. Til gengæld kan man udvide den samlede lagerplads til billeder, musik, film og dokumenter med hukommelseskort i microSD-formatet på op til 32 gigabyte, og ifølge ZTE vil ZTE Light som minimum blive solgt sammen med et microSD-kort på otte gigabyte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Flemming Hansen

Billigt alternativ til at finde ud af om man overhovedet har brug for en tablet.

"...enheden med version 2.1 af Android vil gemme applikationerne på den indbyggede flashhukommelse".

Og ligesom på mobilen kan man vel hacke den så apps bliver gemt på SD-kortet. Det kører upåklageligt :-)

Jeg skal da helt sikkert have en tablet at rode med på et tidspunkt, men 1500kr er nok min øvre grænse i første omgang, så det bliver næppe en iPad.

 • 0
 • 0
#2 Henrik Pedersen

Lad os se hvor meget tablet man kan få for de penge... Gad også godt have et par, de ville være ALT for seje at have hængende, en hen over sengen, og en ved døren og så med lidt custom software så de kunne bruges til at styre mit hjemmeautomatisering :)

 • 0
 • 0
#5 Nicholas Colding

Prisen betyder alt for sådan et produkt. Mon ikke at den med dansk moms og forhandler avance, havner på 2800 Kr?

Selvfølgelig vil den komme med abb. der inkluderer et vist dataforbrug, men jeg tror nu ikke Telia vil sælge sådan et populært stykke forbrugerelektronik, som en iPad klon, til så få penge...

 • 0
 • 0
#6 Mads Grøftehauge

En ting jeg ikke forstår er, at ingen af disse tablets laves med 'lærende' IR indbygget, så de kan bruges til at samle fjernbetjeninger (og andre enheder) på sofabordet i een. Og inden man indvender, at IR er en gammeldags teknologi, kan man lige kigge på markedet for universalfjernbetjeninger; det er kæmpestort og der udvikles stadig til det på livet løs.

 • 0
 • 0
#7 Tore Julø

Jeg har set et par Android tablets der skulle have det Blandt andet Gemini fra ICD (hvis den nogensinde kommer på markedet) skulle have IR. Jeg så imidlertid hellere enten noget RF eller BT, da det ikke behøver en line of sight, og så en lille modtagerboks der kunne sende IR signaler videre. Der findes allerede en sådan til iPhone (der findes også dongles, men det er knapt så snedigt), der hedder Unity Remote, men Logitechs nye Google TV boks skulle have en lignende funktion.

For mig er det totalt logisk at en tablet ikke kun ville kunne bruges som en fjernbetjening, men som en glimrende tv-guide på sofabordet. Det har aldrig rigtigt passet mig at skulle læse tekst på mit TV, men at være i stand til at kunne danne sig et overblik over udvalget af udsendelser og film på sin tablet, hvorefter det ønskede program ville blive afspillet på skærmen, forestiller jeg mig kunne være en ret fræk løsning.

 • 0
 • 0
#8 Mads Grøftehauge

hellere enten noget RF eller BT, da det ikke behøver en line of sight, og så en lille modtagerboks der kunne sende IR signaler videre. Der findes allerede en sådan til iPhone (der findes også dongles

Det ville selvfølgelig være det fedeste, men jeg kan ikke være den eneste, som har enhederne placeret, så der ikke altid er frit udsyn og/eller der ville skulle bruges flere transmittere = bøvl. Der er osse nogle IR lyskontakter. Og hvad med enhederne i de andre rum? I første omgang hedder det vist iPod Touch med L5 dongle (og WiFi til tv-oversigt på nettet).

For mig er det totalt logisk at en tablet ikke kun ville kunne bruges som en fjernbetjening, men som en glimrende tv-guide på sofabordet.

Det er der selvfølgelig apps til. Altså i USA. ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere