Ny Kali Linux tæmmer skyens GPU-kræfter - er dit kodeord stærkt nok?

28. april 2017 kl. 14:266
Pentester-styresystemet Kali kan nu knække kodeord med hjælp fra GPU-instanser i skyen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis dit kodeord ikke er langt og komplekst, så er det måske nu, du skal gøre noget ved det.

I hvert fald er The Register faldet over, at det Debian-baserede pentester-system Kali Linux har fået en opdatering, der indebærer kodeordknækning med skykraft.

Det skal mere specifikt forstås som, at nye image-filer af Kali nu er optimeret til at håndtere GPU-instanser i Microsofts Azure-skytjeneste og i Amazons Web Services.

Som nogle vil vide, kan den parallelle regnekraft i grafikprocessorer bruges til meget andet end at sikre en høj framerate i FPS-spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GPU-regnekraften gør det blandt andet muligt at gætte på mange kodeordsmuligheder hurtigt. Og hvis ellers regnekraften er tilstrækkelig stor, mens kodeordene er for korte, for simple eller lagret via en dårlig hash-algoritme, så er det altså muligt på relativt kort tid at finde frem til brugerens kodeord.

Og jo større regnekraften bliver - eksempelvis i form af flere GPU'er - desto hurtigere går det i udgangspunktet med at finde det rigtige kodeord.

Som The Register pointerer, så kan Kali Linux ikke bare bruges af pentestere, men også af blackhat-hackere. Og sidstnævnte gruppe får i forbindelse med de nye funktioner i styresystemet også adgang til at kunne udnytte alle de cloud-GPU-instanser, som hackerne ellers kan overkomme at betale for.

Blandt andre nye funktioner i Kali nævner The Register understøttelse af det trådløse chipset RTL8812AU fra Realtek. Der er også kommet understøttelse til OpenVAS 9-sårbarhedscanneren. Værktøjet følger ikke med i selve distributionen, men skulle kunne installeres via 'apt-get update' og så 'apt install openvas'.

Hele changeloggen for den nye Kali Linux ligger her

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
1. maj 2017 kl. 08:19

Der er dog en væsentlig fordel med den nye apt, da den oplyser hvor mange pakker, der kan opdateres, og indeholder en option til at vise, hvilke pakker der kan opdateres.

5
28. april 2017 kl. 20:24

Farver og andet fancy stuff, bvadr, så tror jeg alligevel det bliver for meget ligesom Windows! God weekend ;-)

3
28. april 2017 kl. 17:32

Damn, vil det sige, at jeg har kunnet spare 4 tegn, hver gang jeg har brugt kommandoen, siden Backtrack blev til Kali? Det løber sgu op! Tak :-)

2
28. april 2017 kl. 17:27

apt install kan også benyttes på Debian baseret systemer.

1
28. april 2017 kl. 15:20

bare en lille slåfejl tænker jeg :)