Ny it-ordfører vil rådføre sig med kloge it-personer - gerne i tennissokker

Socialdemokraternes nye it-ordfører, Karin Gaardsted, kender ikke meget til it, ud over langsomme netforbindelser. Men hun har et godt øje til mænd i hvide tennissokker.

Tirsdag aften ringede det socialdemokratiske folketingsmedlem Karin Gaardsteds telefon, mens hun sad i bilen på vej fra Jylland til København:

»Det var (den nu afgåede gruppeformand, red.) Henrik Sass Larsen, der tilbød mig posten som it-ordfører og innovationsordfører. Det blev jeg naturligvis glad for,« siger socialdemokraternes nyudnævnte it-ordfører til Version2.

Læs også: Her er IT-Branchens krav til ny it- og teleminister

Dermed er det hele stadig så nyt, at der endnu ikke er nagelfaste it-politiske udmeldinger, hun har brug for at fyre af.

»Jeg vil gå ind i arbejdet med stor ildhu, og jeg er helt sikker på, at det bliver spændende. Der er en god rød tråd til mit øvrige politiske arbejde som formand for erhvervs-, vækst- og eksportudvalget,« siger Karin Gaardsted til Version2.

Hun understreger, at hun gerne vil fortælle nærmere om sit syn på it-politik på et senere tidspunkt, når hun har haft lejlighed til at sætte sig ind i sagerne - noget hun blandt andet vil gøre ved at rådføre sig med personer, der har ekspertise på området.

»Det er som sagt ikke et emne, jeg har danset rundt i i min baghave de seneste år, men som jyde ved jeg blandt andet, at der er steder, hvor det kniber med at få ordentlige hastigheder på internettet,« siger hun til Version2.

Du overtager posten som it-ordfører fra Trine Bramsen, der kom i modvind på grund at et meget omtalt blogindlæg om it-folk og deres påklædning. Hvordan stiller du dig i den debat?

»Jeg ved, at blogindlægget er skrevet med et glimt i øjet, og det, jeg siger nu, er bestemt også sagt med et stort glimt i øjet: Der er meget god sex i mænd, der går med hvide tennissokker, så jeg er slet ikke bekymret. Personligt kan jeg dog bedst lide, når han tager dem af,« skraldgriner socialdemokraternes nye it-ordfører.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mads Dydensborg

Kære Karin

Uanset hvor mange glimt der har været i TB's øjne, ændrer det ikke ved at indlægget hun skrev, var fordomsfuldt og sexistisk.

Politikere skal være ekstremt forsigtige med at anvende humor - det håber jeg du har noteret dig. Man forventer at I som udgangspunkt er seriøse, når I varetager ledelsen af landet.

Mvh

Mads Bondo Dydensborg

 • 11
 • 1
#4 Deleted User

... man alligevel må man desværre nok konstatere, at sagen er endt med en forfremmelse til TB. Der er næppe tvivl om, at hun trods adskillige bøffer stadig internt betragtes som et politisk talent, som "gør sig godt på TV".

Karin Gaardsted vil utvivlsomt være mere ydmyg og tage opgaven mere seriøst - hvilket i partipolitisk sammenhæng skal oversættes til: "ufarlig" og "ubetydelig".

Angående IT-ordførerskabets lave placering i parti-hierarkiet er der ikke andet at sige, end at det p.t. nok afspejler interessen for IT-politik i samfundet generelt.

 • 9
 • 1
#6 Mogens Ritsholm

Det drejer sig ikke om den ekspertise, som den nye ordfører besidder. Det kan tværtimod være et problem. For ingen kan overskue det hele, og en vis indsigt kan derfor let føre til fejlagtige antagelser. Det har jeg selv oplevet med tidligere teleministre og teleordførere.

Næh - det drejer sig om sund fornuft og begge ben på jorden uden at lade sig overrumple af de lette habitters udlægning.

Måske har vi fået en ordfører, der kan se fordomsfrit på problemerne på bredbåndsområdet.

Men samtidigt skal hun jo støtte den siddende minister, der helst vil feje alle problemer for IT og Tele ind under gulvtæppet, så det ikke tager opmærksomheden fra hans priorterede områder nu da et valg kommer nærmere.

Så det er ikke nogen let opgave at sætte sit præg på tele og IT som scialdemokratisk ordfører.

 • 12
 • 0
#8 Claus Christiansen

Vil blot ønske Karin Gaardsted tillykke med ordførerskabet (og forhåbentlig også os, der er i faget til dagligt) og opfordrer hende til at lytte til de mennesker, der rent faktisk ved noget om emnet - så skal det så men nok gå.

 • 2
 • 0
#9 Henrik Pedersen

Lyt til de uafhængige eksperter (ikke betalte lobbyister fra de store virksomheder), læs kommentarene på Version2 og andre medier, giv os nogle svar når vi spørger (og råber dig i ansigtet om at få dem!?!), og råb også selv lidt af de andre politikere når den er helt gal, og de er ved at implementere endnu et NemID.

Følg disse basale og logiske råd, og du vil få en fed tid som ordfører. Og lad nu være med at prøve at være sjov, vi er seriøse professionelle mennesker som tjener vores penge på det her område - Jeg har heller ikke hørt nogen skatteordfører joke om "Der kommer 85% skat til alle næste år." med et "glimt i øjet". Gem det til privaten eller når der er blevet rettet op på IT Danmark.

 • 10
 • 1
#11 ask josephsen

Siden hvornår er uvidenhed blevet en fordel !? Jeg kender ingen anden branche hvor man ansætter chefer uden brancheerfaring. Naturligvis skal chefen/ordføreren ikke være specialist, men bredt branche- og fagligt kendskab er da en klar fordel. Og specielt hvis man skal diskuttere med eksperter og specialister er det vigtigt at have overblik over fagområdet.

 • 1
 • 3
#14 Michael Lykke

Det er absolut IKKE en god ting at den nye ordføre ikke har kendskab til området. Det bør simpelthen være et krav at man har folk siddende på poster hvor de rent faktisk har en vis erfaring og viden.

En ordføre der ikke har kendskab til området vil være alt for nem at påvirke af lobbyister. Der er jo ingen viden eller erfaring til at stå imod evt. tåbelige/falske påstande fremsat af en lobbyist der forsøger at dreje tingene til deres fordel. Vi har brug for folk med erfaring og solid viden så de bedre kan filtrere i alle disse udtalelser, informationer og påvirkninger og derved have en fornuftig chance for at gennemskue problemstillingerne og få igangsat en sund politik.

 • 0
 • 1
#15 Peter Makholm Blogger

Det bør simpelthen være et krav at man har folk siddende på poster hvor de rent faktisk har en vis erfaring og viden.

Det vil sige at ud fra en folketingsgruppe på 15-20 personer vil du mene at partierne skal kunne finde følgende profiler:

 • En med erfaring inden for dyrevelfærd
 • En med erfaring inden for energisektoren
 • En med erfaring fra finansektoren
 • En med erfaring fra forskningsverdenen
 • En med erfaring fra forsvaret
 • En handicappet
 • En idrætsmand (M/K)
 • En IT-uddannet
 • En præst
 • En jounalist
 • En færring
 • En landmand (alternativt fisker)
 • En psykiater (alternativt en psykopat?)
 • En sundhedsuddannet
 • To diplomater
 • Og en lærer

Har du også en plan for hvordan vi kan sikrer at partierne få valgt disse repræsentater ind i folketingen uden at kompromitere det danske demokrati?

 • 2
 • 0
#16 Daniel Udsen

Det er absolut IKKE en god ting at den nye ordføre ikke har kendskab til området. Det bør simpelthen være et krav at man har folk siddende på poster hvor de rent faktisk har en vis erfaring og viden.

Dybest set var bramsens problem manglende seriøsitet, istedet for at kommentere på det hun var sent i byen for leverede hun et par platte jokes og gik så i flyverskjul. Hun har haft adgang eksperter i baglandet(der er med garenti it folk i hendes lokal afdeling af soc-dem).

Problemet er ikke den manglende viden, den smule viden der skal til for at forstå problemerne er hvad 40-60 timers læsning, der er ingen grund til at kræve fagteknikere på ordføre poster så længe folk har en hvis forståelse for netværks infrastruktur og begrænsningerne i kryptografi, er resten klassiske etisk/politiske spøgsmål om hvor lagt vi vid ned af glidebanen mod den totalitære/facistiske stat. Og hvilken rolle staten skal spille i markeded.

Problemet er at de politkere der faktisk sætter sig ned på bibliotetet eller kontaktede deres bagland før de sætte sig til tastaturet har det svært med det hurtige flow af korte jokes der er dominerende på facebook/twitter og i den danske tabloid presse(DR nyhederne inkl).

 • 3
 • 0
#17 Michael Lykke

@Peter - Der er sikkert nogle områder der kan overlappe uden man behøver specifikt have en idrætsekspert eller lign. Men i det store hele, så JA, jeg mener klart og tydeligt vi har brug for nogle langt mere kompetente politikere end vi har. Jeg mener ikke en bager vil være god som IT ordføre, eller en mekaniker vil være en god forsvarsordføre. At tro det er nok at læse 40-60 timer, som Daniel nævner, er voldsomt naivt og at de skal rådføre sig med eksperter har vi jo allerede set ikke gør en hujende forskel. Vi kan jo bare tage et kig på ACTA fadæsen, e-valg, cookie lovgivnignen, telelogning og et massivt antal fejlede IT projekter i milliard klassen og så bør det være tydeligt at vi seriøst mangler kompetente folk indenfor IT i det politiske system. Det samme kan jo ses på en lang række andre områder hvor der er mindst lige så mange fadæser.

Det nuværende ordføre system med personer der ikke har den mindste viden om et givent område er en kæmpe brøler og det ser vi dagligt konsekvensen af!

 • 1
 • 0
#18 Mogens Ritsholm

Jeg mener stadig, at en politisk ordfører eller en minister for IT og Tele ikke behøver at have konkret IT og Teleerfaring udover den brugserfaring, som vi jo alle har.

Men der skal være en vis portion sund sans og evne til at sætte sig ind i ting, som er forarbejdet og formidlet af andre - inkl. evne til at stille kritiske spørgsmål via en reel indleven i de problemstillinger, der dukker op.

Så behøver en justitsminister ikke være jurist og en kirkeminister behøver ikke være cand theol. Man kan næsten sige tværtimod.

Men der skal selvfølgelig være reel kompetence i embedsværket omkring politikerne. Og der skal også være en reel kompetence hos interesseorganisationernes talsmænd.

Og det er efter min erfaring i høj grad her det kniber. For der alt for mange generalister uden nærkontakt til "maskineriet" i embedsværk og interesseorganisationer.

De giver om jeg så må sige politikerne "politiske" råd og spin i stedet for fagligt gennemtænkte råd. Og det ønsker politikerne i virkeligheden ikke. De vil have den fagligt funderede vinkel. Så skal de og deres spindoktorer nok tage sig af det politiske.

Hvorfor kræve reel kompetence af ledende politikere, når man åbenbart ikke kræver det af de rådgivende omgivelser ?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere