Ny it-bommert hos Rigspolitiet: Sletter 27 millioner filer fra straffesager ved en fejl
Rigspolitiet har ved en fejl slettet cirka 27 millioner filer med data tilhørende Midt- og Vestjyllands Politi. Det drejer sig om data fra eksempelvis mobiltelefoner, computere, harddisk, gps-enheder eller sd-kort til brug i straffesager.
Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en orientering fra justitsminister Mattias Tesfaye (S) til Folketingets retsudvalg.
Læs også: Ransomwaren Luna bekræfter ny cross-platform-trend blandt hackere
Sletningen er sket i Rigspolitiets Koncern IT i forbindelse med en kapacitetsudvidelse af en server hos Midt- og Vestjyllands Politi. Koncern IT vurderer, at der er tale om en enkeltstående hændelse, som er opstået på baggrund af en menneskelig fejl.
Midt- og Vestjyllands Politi vurderer, at der på nuværende tidspunkt ikke er konsekvenser for efterforskningen og gennemførelsen af de berørte sager, fordi data forud for sletningen allerede var blevet overført til de konkrete straffesager.
Læs også: Belgiske ministerier ramt af kinesiske cyberangreb
Rigspolitiet har anmeldt hændelsen til blandt andre Datatilsynet og afdækker i øjeblikket, om datatabet har haft konsekvenser for de registreredes rettigheder.
»Koncern IT vil på baggrund af ovenstående udarbejde en beskrivelse af, hvordan processen for udvidelse af lagerkapacitet på servere fremover udføres. Ud fra et forsigtighedsprincip har Koncern IT besluttet, at den tekniske opgraderingsmetode, der blev anvendt i den konkrete sag, fremover fravælges,« skriver justitsministeren i sin orientering.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.