Ny iPhone 6 tåler den halve belastning af iPhone 5

29. september 2014 kl. 12:3615
Men den nye iPhone kan tåle mere end HTC's flagskib One M8, konkluderer den amerikanske pendant til Forbrugerrådet Tænk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den nye iPhone 6 er mere holdbar, end man måske får indtryk af, hvis man har set en af de videoer, som siden lanceringen har cirkuleret, hvor en umiddelbar konstruktionssvaghed gør det muligt at bukke telefonen. Men det kræver en forholdsvis høj belastning, konkluderer amerikanske Consumer Reports.

Consumer Reports kan sammenlignes med det danske Forbrugerrådet Tænk, og de har i kølvandet på det, der på sociale medier er blevet kendt som #bendgate, udsat Apples nye telefoner for en test for at måle, hvilken belastning de kan holde til i forhold til lignende telefoner på markedet.

Konklusionen var, at de nye telefoner er væsentligt svagere end både iPhone 5 og flere af de telefoner, som iPhone 6 konkurrerer mod, men at de var mere holdbare end HTC One M8.

Det er især den store iPhone 6 Plus, som har måttet stå for skud efter et mindre antal beretninger fra køberne af den nye telefon, som har oplevet, at den er blevet bøjet blot ved at ligge i forlommen på et par bukser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Consumer Reports-testen kan iPhone 6 Plus klare cirka 41 kilogram, før den bukker. Til sammenligning kan Samsungs tilsvarende store Galaxy Note 3 klare 68 kilogram i samme test. Apples iPhone 5 kan klare cirka 59 kilogram.

Værre ser det ud for den almindelige iPhone 6, der i testen bukker under for 32 kilogram. Det svarer til lidt over halvdelen af den vægt, dens forgænger kunne klare.

Apples egen tilsvarende test udsætter kun telefonen for 25 kilogram, hvor kravet er, at den skal kunne klare presset og vende tilbage til normal form.

Apples umiddelbare reaktion på omtalen af de bukkede telefoner var at give en håndfuld amerikanske teknologijournalister rundvisning i Apples testlaboratorium.

Det store spørgsmål for Apple er, hvorvidt selskabet har undervurderet, hvor stort en belastning telefonen kan forventes at blive udsat for under normalt brug. Det er fortsat vanskeligt at sige med sikkerhed, da der primært har været demonstrationer af, hvordan den kan bukkes med hænderne, som eksempelvis nedenstående video fra tyske Computer Bild.

[video:http://youtu.be/h-DcUASffHU]

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
2. oktober 2014 kl. 07:04

Ok, IANAME*, men noget her lugter altså lidt af spin:

Hvordan kan den mindre iPhone model, der ifølge iFixit er konstrueret på præcis samme måde, være dømt svagere end storebroderen, der har så meget mere overflade og derfor pr. fysikkens love bøjer nemmere?

*I am not a mechanical engineer

7
29. september 2014 kl. 14:33

Ifølge http://www.imgur.com/gallery/CSSfH dækkes skaden ikke med mindre at man har tegnet ekstra forsikring kaldet AppleCare+, der koster $99/579 kr. Normalt koster ombytningen $329/1923 kr men med AppleCare+ koster det $79/462 kr.

6
29. september 2014 kl. 14:21

Hvordan kan det være at der her på Version 2 som hovedregel vælges det negative spin i rubrikkerne, så snart der er tale om en Apple-historie? Havde det ikke været mere sigende (og fair) at bytte om på rubrik og underrubrik i denne nyhed - i hvert fald hvis man skal lægge sig op af kilden?

Noget ala: Rubrik: "Consumer Reports: iPhone 6 kan tåle dagligdagsbelastning" Underrubrik: "Men den nye iPhone tåler kun den halve belastning af sin forgænger"

13
30. september 2014 kl. 02:35

Hvordan kan det være at der her på Version 2 som hovedregel vælges det negative spin i rubrikkerne, så snart der er tale om en Apple-historie?

Med finanskrisen, arbejdsløshed, dagpengesnakken in mente, så er der måske et vink med en vognstang her ;)

http://www.business.dk/digital/apple-staar-til-milliardboede-for-skattefusk

Apple Distribution International Hollyhill Industrial Estate Hollyhill, Cork Republic of Ireland

Irland kombineret med Holland/Luxembourg giver en god rabat, så Apple betaler under 2% i selskabsskat.

Det er alt alt for dyrt med de 24,5% virksomhedsskat[1] for 2014 i Danmark, så Apple bruger en "Double Irish With a Dutch Sandwich" kombination. Mere om teknikken her.. http://www.version2.dk/artikel/apple-bruger-571-millioner-paa-bringe-mac...

[1] ..2001-2013 - var 30% i 2001 faldende til 25% i 2013

14
30. september 2014 kl. 03:49

"Double Irish With a Dutch Sandwich" .. link ombyttet, her er mere korrekte link

..https://en.wikipedia.org/wiki/Double_Irish_arrangement ..http://www.huffingtonpost.com/rj-eskow/the-double-irish-with-a-d_b_5511017.html ..http://techcrunch.com/2013/10/28/the-double-irish-could-be-endangered-preventing-companies-like-google-and-twitter-from-shedding-tax-liabilities/

5
29. september 2014 kl. 14:21

loose our shit over.." men version2 forsætter med sin OMG APPLE DOOM bias...

to ord... vægtstangslængde... godstykkelse...

CR konkludere ikke at HTC one (M8) er lige så stærk som iPhone 6.

De konkludere derimod

"All the phones we tested showed themselves to be pretty tough"

Not so much fun...

Deformation(lbs)	Case separation(lbs)	Length(mm)	Width(mm)	Thickness(mm)

HTC One (M8) 70 90 146,3 70,6 9,4 Apple iPhone 6 70 100 138,1 67 6,9 Apple iPhone 6 Plus 90 110 158,1 77,8 7,1 LG G3 130 130 146,3 76,4 8,9 Apple iPhone 5 130 150 123,8 58,6 7,6 Samsung Galaxy Note 3 150 150 151,2 79,2 8,3

Var der en HTC One (M8) bendgate ? Nope, så selv om den er længere (så der er en længere vægtstang til at udvikle kraften over) og den er 36% tykkere en iPhone 6, så var der ingen bendgate for den da den kom ud.

Mystisk nok kræver det mere kraft at bøje tykkere telefoner LG G3 (29% tykkere) og Galaxy Note 3 (20% tykkere). og længere telefoner har en længere vægtstangs så kortere telefoner kræver mere kræft at bøje.

og det er fint nok at Version2 kan stille spørgsmål ved om Apple har designet deres telefoner robuste nok...

Men så længe de ikke også stiller spørgsmåls tegn ved om HTC har designet deres telefon robust nok så lyder det lidt som om der er lidt "DOOM is a one way street that ends at Infiniti Circle 1"....

Men det gør de ikke så er det ret åbentlyst at Version2 godt ved at de clickbaiter på en historie som resten af internettet har opdaget ikke har meget kød på benet på... specielt da de undlader at nævne at ud over at Apple viste deres stresstest laboratorie frem kun har modtaget henvendelser om 9 ud af 10.000.000 solgte telefoner der er bøjeskadet.

Samt at hvis man har en af dem der måske er mere sårbar så kan man få den erstattet under garantien i sin butik (nok med mindre man har været en hat og sat den i en skruetvinge og voldet den).

Med mindre Version2 kommer frem med en undersøgelse der viser at man faktisk med at side på sin telefon udvikler mere end 70 punds (31,75kg) kraft hen over en under 14-16 cm vægtstang (man skal lige ha fat i telefonen i en ende og det er meget få bukselommer der kommer med fastmonterede skruetvinger) så er den her historie ret meget uden indhold.

Bemærk desuden at i videoen formår de kun at bøje telefonen ved kanten af volumenknapperne hvor godstykkelsen er mindre end resten af rammen og der er maksimal vægtsstangslængde. Ret godt ramt hvis man lige rammer det sted med iPhonen i sin bukselomme eller bagdel i baglommen lige der med maksimal vægtstang på det svageste sted i konstruktionen...

Men kom frisk på at lave en bøjetest med et faktisk måleapperat på de andre telefoner på det sted i telefonerne hvor rammen er svagest med maksimal vægtstang. Ellers er det eneste denne video viser er at ham fyren har en imponerende styrke i fingrene, men jeg tvivler oprigtigt på at han kan udvikle 25 kilos kraft over en vægtstang på 15-16 centimeter.

Så tag fat i ca 3 blyanter samtidigt med 15 cm mellem dine hænder og se hvor meget du skal anstrenge dig for at begynde at kunne bøje en iPhone så det kan ses og ikke kun er elastastisk deformation. For vi ved jo faktisk ikke om fyren i videoen er verdensmester i fingerbrydning og så bliver det stadig lidt ligegyldigt om HAN kan det han viser i videoen.

Yea yea fanboi galore, det bider ikke på så hvad med at kom frisk med nogle faktiske argumenter eller undersøgelser som viser noget om hvor store kræfter smartdimser bliver udsat for ved almindeligt brug og i almindelige situationer og hvorfor der ikke var nogen der tabte deres skidt da HTC one (M8) kom ud.

10
29. september 2014 kl. 17:44

Vi hørte i hvertfald ikke om det...

3
29. september 2014 kl. 13:34

Jeg har hørt, at den nye Ubuntu Smartphone (real soon now!) er udformet som en I-bjælke. Den kan derfor benyttes som bærende konstruktion, hvis det skulle være.

1
29. september 2014 kl. 13:01

Det er lidt undeligt at se det halve internet smadre sine mobiltelefoner. Specielt når de er så dyre.

4
29. september 2014 kl. 13:36

Hvad folk ikke gør for internet-fame.